Догори
Дати відгук

Ресурси, які надходять психоневрологічним інтернатам, мають йти на безпекові питання - Мінсоцполітики

Необхідно напрацювати рефлекторне розуміння, як потрібно рухатися при потребі евакуації

2 хв на прочитання07 Липня 2024, 20:00
Сумський психоневрологічний інтернат Сумський психоневрологічний інтернат
Поділитись:

Протягом наступних двох тижнів, Міністерство соціальної політики України разом з обласною адміністрацією та керівниками інтернатних закладів Сумської області доопрацює плани евакуації та по кожному окремому інтернатному закладу регіону прийме рішення, як буде виглядати їхня безпека у майбутньому.

Про це сказала заступниця міністра соціальної політики України Уляна Токарєва після робочої поїздки на Сумщину. Протягом двох днів, заступниця міністра, очільники області та дирекція інтернатних закладів відвідали сім психоневрологічних інтернатів і геріатричних закладів, що побачити як організована система безпеки в укриттях.

За словами заступниці міністра, попри близькість кордону з ворогом, жителі та персонал інтернатних закладів звикли до постійних сигналів повітряної тривоги, тому не завжди на них реагують. Однак, для безпеки дуже важливо тренувати та мати цю навичку - постійно користуватися укриттями.

“Протягом двох наступних тижнів, разом з обласною владою та керівництвом закладів, ми доопрацюємо всі плани евакуації, щоб вони були готові та актуалізовані. Необхідно напрацювати рефлекторне розуміння, як потрібно рухатися при потребі евакуації, які документи з собою брати, який транспорт потрібен для того, щоб всіх перевезти, де точка, куди заклад виїжджає, щоб там тобі були готові зустрічати. Другий момент, над яким ми маємо попрацювати – це безпека закладів у майбутньому – чи це релокація, чи евакуація, чи переселення мешканців інституцій за програмою підтриманого проживання або інші варіанти”, – сказала Уляна Токарєва.

Заступниця міністра додала, що всі ресурси, в тому числі і від міжнародних партнерів, які надходять психоневрологічним інтернатам і геріатричним закладам, мають, в першу чергу, йти на безпекові питання.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я