Догори
Дати відгук

Рейтинг найздоровіших місць: де жити корисно для здоров’я

Скрізь свої секрети здорового життя.

3 хв на прочитання05 Лютого 2022, 15:01
Поділитись:

Британський аналітичний сайт Money.co.uk опублікував рейтинг місць, найбільш корисних для життя в 2022 році.

Фінляндія є найменш забрудненою країною у світі, у країні діють суворі екологічні норми, з високою повагою ставляться до відновлюваної енергії, електромобілів та охорони довкілля. Тому не дивно, що її столиця Гельсінкі очолює список міст із найчистішим повітрям.

Далі в цьому рейтингу столиці Нової Зеландії та Австралії — Канберра і Веллінгтон.

Останніми роками уряд Австралії вжив заходів для покращення якості повітря, і це явно позначилося на столиці. Окрім того, Канберра є одним з найбезпечніших міст у світі з високою тривалістю життя 82,9 року. Сонце тут світить багато — у Канберрі щороку освітлюється 2813,7 годин сонячного світла, тому жителям не бракує вітаміну D.

Тим часом у Новій Зеландії низька щільність населення, прибережне розташування та знаменитий сильний вітер, що видаляє значну частину забруднення, означають, що якість повітря, як правило, є хорошою протягом усього року.

Титул найздоровішого міста світу отримала Валенсія. Чудова погода, низький рівень забруднення та дуже гарне медичне обслуговування впливають на очікувану тривалість життя — 83,5 роки. Жителі міста велике значення надають соціальним зв’язкам, що призводить до дуже здорового балансу між роботою та особистим життям.

Звання найздоровішої країни світу для життя отримала Японія. Чудовий громадський транспорт означає, що мало людей має власний автомобіль, а це призводить до дуже низького рівня забруднення повітря. Ставлення японців до їжі дуже відрізняється від західного, з набагато меншими порціями та багатими білком стравами, а також підвищеною повагою до приготування та вживання їжі — великий контраст із культурою швидкого харчування західних країн.

Прогулянки також є основним способом пересування в Японії, тому її жителі залишаються у формі та здоровими, рухаючись щодня, що підтверджується надзвичайно низьким рівнем ожиріння в країні — 3,6 %. Очікувана тривалість життя в Японії є найвищою у світі в результаті здорового способу життя, який поділяє більшість її населення — і нарзі найстарішою людиною є 119-річний японець Кане Танака.

Натомість у ​​Туреччині на кожні 100 000 людей припадає 150,25 медсестер, тому країна добре підготовлена ​​для вирішення проблем зі здоров’ям своїх жителів. Охорона здоров’я також безкоштовна, що робить її легкодоступною для широкого населення. Витрати на охорону здоров’я становлять лише 4,12 % ВВП, але люди охоче йдуть працювати в галузі охорони здоров’я. Середня тривалість життя в країні становить 82 роки, що є одним із найвищих у світі — можливо, велика кількість медсестер впливає на це.

Тим часом країною з найбільшою кількістю соціальних працівників на 100 000 населення є Канада — 145,4. Соціальні працівники були однією з 20 найбільш затребуваних вакансій у Канаді у 2020 році. Країна витрачає на охорону здоров’я цілих 10,79 % свого ВВП.

Також ми розповідали, що українські пацієнти піддаються більшим ризикам порівняно з західними при однакових втручаннях — лікар.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Як діяти, коли горить ліс і торф
На Полтавщині вигоріли майже 300 га сухостою: як діяти у разі лісових, степових та торф’яних пожеж
1 хв на прочитання53 хвилини тому
Органічне землеробство принципи вирощування Без хімікатів
Органічне землеробство: принципи вирощування, плюси й мінуси такого господарства
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото з відкритих джерел
День бур'янів: чи такий страшний бурʼян, як його малюють?
4 хв на прочитання2 години тому
 Європейський Союз готується до прийняття Packaging and Packaging Regulation
Новий регламент ЄС щодо упаковки PPWR: багаторазове пакування, заборона на деякі види пластику та мінімізація плівки
2 хв на прочитання3 години тому
Розваги на джипах, квадроциклах та багі у заповідниках можуть заборонити законом: деталі
1 хв на прочитання3 години тому
Рецепт смачного сніданку з лаваша : він точно здивує вас своєю простотою приготування
1 хв на прочитання4 години тому
Правоохоронці викрили посадовців, які зрубували сторічні дуби в Чорнобильському заповіднику
2 хв на прочитання4 години тому
Збитки довкіллю внаслідок атаки по ДніпроГЕС становлять понад 140 млн гривень
1 хв на прочитання5 годин тому