Реформа МСЕК: що відомо

1 хв на прочитання5 годин тому
Реформа МСЕК

Від сьогодні функції Центральної МСЕК покладено на Український державний науково-дослідний інститут медико-соціальних проблем інвалідності.

Наразі система МСЕК складається з закладів центрального та регіонального рівня. 

МОЗ утворює та призначає керівника лише Центральної МСЕК, яка здійснює організаційно-методичні функції. Регіональна ж вертикаль – це 328 МСЕК, з них 25 обласних бюро та понад 300 центрально-міських та міжрайонних комісій. Керівників обласних комісій призначають обласні ради. Про це йдеться  упресрелізі МОЗ.

Уряд прийняв зміни до Положення про медико-соціальну експертизу, які дозволяють МОЗ покладати права та обов'язки Центральної МСЕК на підприємство, установу або організацію, що належить до сфери управління МОЗ.

 Від сьогодні функції Центральної МСЕК покладено на Український державний науково-дослідний інститут медико-соціальних проблем інвалідності.  Відповідний наказ підписав міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

Від 1 січня 2025 року обласні, міські та міжрайонні МСЕК по всій країні припинять виконувати функції з експертизи інвалідності та встановлення втрати працездатності. Їхні функції передадуть кластерним та надкластерним лікарням. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: