Рататуй із м’ясом у мультиварці — простий рецепт

2 хв на прочитання9 годин тому
Зображення згенеровано ШІ

Можна виставити режим «Підігрів» і спокійно займатися своїми справами.

Рататуй — це кулінарна класика, яка прийшла до нас із півдня Франції. Ця страва поєднує простоту сільської кухні та витонченість середземноморських ароматів. Приготування не потребує складних технік, а результат вразить навіть найвибагливіших гурманів. Ось не зовсім традиційний рецепт цієї страви — інгредієнти ті ж самі, що й у звичайного рагу, тільки з додаванням м’яса курки чи свинини. Варіант у мультиварці набагато швидший, можна виставити режим «Підігрів» і спокійно займатися своїми справами.

Інгредієнти:

свинина — 600 г;

цибуля — 2 шт.;

баклажан — 1 шт.;

кабачок — 1 шт.;

перець болгарський — 1 шт.;

часник — 2 зубчики;

сік томатний — 100 мл;

сіль, перець — до смаку.

Приготування.

Цибулю перемолоти. Порізати кубиками помідор, перець і часник.

М’ясо пропустити через м’ясорубку чи блендер. Додати спецій і перемелену цибулю та перемішати.

Овочі нарізати кільцями й замаринувати в оливковій олії та спеціях. Залишити на 20 хвилин

Обсмажити цибулю. Додати помідор, перець, часник і томатний сік. Тушкувати до готовності.

На дно мультиварки викласти частину готового соусу. Сформувати м’ясні кульки, трішки стискаючи. Розмір має бути аналогічний овочам.

Далі по черзі викласти овочі з фаршем в мультиварку та залити рештою томатної заправки. За бажання можна додати зелені.

Закрити кришку та поставити на режим «Тушкування» приблизно одну годину. За кілька хвилин до готовності можна посипати сиром.

Це смачне овочеве рагу можна подавати як самостійну страву чи як гарнір до м’яса чи риби. Є варіанти холодної та гарячої страви. Його поєднують із бараниною та яловичиною. Якщо ж страва відіграє роль основної, до неї часто подають рис або смажену картоплю як гарнір.

Готову страву часто посипають пармезаном або заправляють соусами. Проте головною умовою приготування цієї французької смакоти є збереження неповторного аромату прованських трав, які й перетворили овочеве рагу на славнозвісний рататуй.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: