Ранкова кава шкодить здоров'ю: як і чому

1 хв на прочитання01 Жовтня 2020, 16:31

Вживання кави натщесерце може порушити контроль над рівнем цукру в крові, передає British Journal of Nutrition.

Дослідники провели експеримент - одній групі добровольців пропонувалося відразу після пробудження випити солодкий напій, рівний за змістом калорій типовому сніданку, іншій групі - міцну чорна кава, а через півгодини - цукровмісних напій.

Потім у випробовуваних брали зразки крові.

Виявилося, що вживання кави перед сніданком збільшувало цукор в крові на 50%. Вчені, проте, не пропонують зовсім відмовлятися від ранкової кави, вони радять добре поснідати перед її вживанням.

Доречі, мюслі, пластівці і каші швидкого приготування очолили список найбільш шкідливих для сніданку продуктів. Так вважає дієтолог. Така їжа підвищує рівень цукру в крові, але не насичує. Небезпеку для здоров'я містять в собі і свіжовичавлені соки - в них багато фруктози, яка потрапляє в печінку і перетворюється в жир.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: