Середа, 28 Жовтня 2020
Догори
Дати відгук

Лікар назвала найбільш шкідливі для сніданку продукти

Потрібно чергувати сніданки: готувати вівсянку пару раз на тиждень, а в решту часу є білкові страви

2 хв на прочитання22 Вересня 2020, 15:40 4487
pixabay pixabay
Поділитись:

Мюслі, пластівці і каші швидкого приготування очолили список найбільш шкідливих для сніданку продуктів. вважає дієтолог. Така їжа підвищує рівень цукру в крові, але не насичує. Небезпеку для здоров'я містять в собі і свіжовичавлені соки - в них багато фруктози, яка потрапляє в печінку і перетворюється в жир.

Як  говорить лікар-дієтолог Ірина Кононенко,  "швидкі" каші   різко підвищують рівень цукру в крові, провокуючи викид інсуліну. При цьому вони не насичують, і людина знову відчуває себе голодною.

Мюслі і пластівці з молоком і соком також потрапили в список шкідливих продуктів для сніданку, так само як бутерброди і тости з джемом. Вони  дають такий же ефект на організм, як і швидко-каші, зазначила дієтолог.

За словами лікарки, аж ніяк не корисні смузі та свіжовичавлені соки. У них міститься багато фруктози, в кожному фрукті різна кількість - хоча зазвичай про це забувають, пам'ятаючи про користь фруктів і велику кількість вітамінів. Вся фруктоза швидко потрапляє в печінку, де перетворюється в печінковий жир. Звідси ми і отримуємо набір ваги, зазначила лікар.

Тому потрібно чергувати сніданки: готувати вівсянку кілька разів на тиждень, а в решту часу є білкові страви - сир, сирники, запіканку або яйця.

«Організм витрачає багато енергії, щоб розкласти білковий продукт, тому він розігрівається і обмін речовин прискорюється. Такий сніданок буде більш корисний для фігури », - підкреслила дієтолог.

 Відомо, що  не можна робити при COVID-19 і ГРВІ. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.