Лікар назвала найбільш шкідливі для сніданку продукти
Потрібно чергувати сніданки: готувати вівсянку пару раз на тиждень, а в решту часу є білкові страви
Мюслі, пластівці і каші швидкого приготування очолили список найбільш шкідливих для сніданку продуктів. вважає дієтолог. Така їжа підвищує рівень цукру в крові, але не насичує. Небезпеку для здоров'я містять в собі і свіжовичавлені соки - в них багато фруктози, яка потрапляє в печінку і перетворюється в жир.
Як говорить лікар-дієтолог Ірина Кононенко, "швидкі" каші різко підвищують рівень цукру в крові, провокуючи викид інсуліну. При цьому вони не насичують, і людина знову відчуває себе голодною.
Мюслі і пластівці з молоком і соком також потрапили в список шкідливих продуктів для сніданку, так само як бутерброди і тости з джемом. Вони дають такий же ефект на організм, як і швидко-каші, зазначила дієтолог.
За словами лікарки, аж ніяк не корисні смузі та свіжовичавлені соки. У них міститься багато фруктози, в кожному фрукті різна кількість - хоча зазвичай про це забувають, пам'ятаючи про користь фруктів і велику кількість вітамінів. Вся фруктоза швидко потрапляє в печінку, де перетворюється в печінковий жир. Звідси ми і отримуємо набір ваги, зазначила лікар.
Тому потрібно чергувати сніданки: готувати вівсянку кілька разів на тиждень, а в решту часу є білкові страви - сир, сирники, запіканку або яйця.
«Організм витрачає багато енергії, щоб розкласти білковий продукт, тому він розігрівається і обмін речовин прискорюється. Такий сніданок буде більш корисний для фігури », - підкреслила дієтолог.
Відомо, що не можна робити при COVID-19 і ГРВІ.