Догори
Дати відгук

Рада провалила голосування за скасування переходу на літній час

Законопроєкт відправили на доопрацювання.

2 хв на прочитання19 Березня 2021, 15:39
Нардепи відправили на доопрацювання проєкт закону, який забороняє перехід на літній час Нардепи відправили на доопрацювання проєкт закону, який забороняє перехід на літній час
Поділитись:

Народні депутати провалили голосування за  законопроєкт про скасування сезонного переведення годинників. Про це стало відомо 19 березня під час пленарного засідання. 

Йдеться про проєкт Закону про обчислення часу в Україні № 4201.

Спочатку депутати не підтримали правки щодо набрання чинності Законом наступного дня після його опублікування. Після цього Дмитро Разумков поставив на голосування пропозицію про прийняття законопроєкту в другому читанні та в цілому. Парламентарі проголосували за цю пропозицію 212 голосами.

А от під час наступного голосування 226 нардепів висловилися за те, щоб відправити законопроєкт на доопрацювання.

«Сподіваюся, що закон встигнуть ухвалити й опублікувати до 28 березня, коли Україна має перевести годинники на літній час», — сказав автор проєкту Руслан Стефанчук. 

Нагадаємо, що Стефанчук наполягає залишити в Україні так званий зимовий час — +2:00 за Гринвічем. Але в  такому випадку в Києві 21 червня світанок настане о 03:46, а в Харкові сонце вийде взагалі в 03:26.

Якщо цього не станеться, українці знову переведуть стрілки годинника на годину вперед і, таким чином, в Україні встановиться час, за яким зараз живе Москва. 

До слова, нардеп від  партії «Слуга народу» Роман Грищук запропонував свій варіант обчислення часу в Україні. Він подав правку до законопроєкту у вигляді компромісного варіанту — +2:30 за Гринвічем. Ця пропозиція означає, що Україна може бути у своєму унікальному часовому поясі.

Як ми писали раніше, Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, який скасовує в Україні перехід на літній і зимовий час.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.