Догори
Дати відгук

Питання продажу землі іноземцям вирішать на референдумі

Волевиявлення має поставити остаточну крапку у питанні, чи потрібно іноземним інвесторам давати доступ до українських чорноземів.

1 хв на прочитання05 Січня 2021, 16:23
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Найближчим часом в Україні проведуть референдум щодо можливості продажу  землі іноземцям. Про це заявив новобраний міністр аграрної політики Роман Лещенко в інтерв'ю Rzeczpospolita. 

«Поки землі сільськогосподарського призначення будуть доступні для покупки тільки фізичним особам, які є громадянами України. Референдум прийме рішення про покупку іноземцями земель сільськогосподарського призначення протягом найближчих трьох років. Поки іноземним інвесторам залишилося те, що було — довгострокова оренда», — сказав Лещенко.

За словами міністра агрополітики, люди вірили, що після зняття мораторію землі перейдуть до іноземців і вони втратять все, що мають. Цим українцям погрожували 30 років. Цю ситуацію не можна змінити за один день. 

Лещенко додав, що зараз інвестори  занепокоєні тим, що відбувається в Україні. Вони вважають аграрну реформу консервативною та не розуміють, чому її оскаржують у Конституційному суді. 

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський 28 квітня 2020 року підписав закон про відкриття ринку земель сільськогосподарського призначення. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.