Яблучні оладки – гідна заміна шарлотці і ситний сніданок. Ці ласощі зможе спекти кожен. Як приготувати яблучні оладки – розповідає .
Змішайте сухі інгредієнти (борошно, розпушувач, сіль, цукор). Після – вбийте яйця і влийте кефір. Перемішайте віночком, але не збивайте. Тісто за консистенцією має нагадувати густу сметану. Зверніть увагу, що грудочок не має бути.
З вимитих яблук зніміть шкірку, натріть їх на тертці і додайте в тісто.
Смажте яблучні оладки на соняшниковій олії – приблизно по одній хвилині з кожного боку.
Змішайте молоко, яйця, цукор і сіль в глибокому посуді. Далі додайте борошно і розпушувач. Перемішайте до однорідності. Помиті і очищені яблука поріжте на дрібні кубики або натріть на тертці, додайте в тісто. Смажте яблучні оладки на розігрітій пательні з соняшниковою олією до рум’яної скоринки.
Якщо вдома закінчилися молочні продукти (або ж якщо ви дотримуєтеся посту), можна приготувати яблучні оладки без молока і кефіру – на воді.
Для цього теплу воду змішайте з цукром, додайте дріжджі і пару столових ложок борошна. Залиште опару підходити в теплому місці. Тим часом очистіть яблука від шкірки, натріть на тертці.
Коли опара підійшла, додайте борошно, що залишилося, і яблука. При додаванні борошна стежте за консистенцією тесту – воно має бути густим, але текучим.
Обсмажуйте оладки на рослинній олії до готовності.
Загадуєтеся над питанням, як приготувати яблучні оладки так, щоб десерт не був таким шкідливим і калорійним? Спробуйте запекти їх. У такому вигляді яблучні оладки відмінно підійдуть для дітей. Для цього можна замісити тісто за одним з рецептів, які ви знайдете вище. Однак замість того, щоб натирати яблука, наріжте їх на кубики середнього розміру, а ложку соняшникової олії додайте просто в тісто. Покрийте деко папером для випічки і викладіть на нього тісто. Випікайте яблучні оладки в духовці при температурі 180 градусів до готовності (близько 15 хвилин). Перевертати оладки в такому випадку не потрібно.
Якщо все ж готували ласощі на олії, після приготування викладайте оладки на серветку або паперовий рушник. Це допоможе позбутися від зайвої олії.
А секрет того, як смажити рівні оладки, криється в тому, як варто викладати тісто на сковороду. Набирайте одну столову ложку за раз і стежте, щоб порції тесту не злипалися на пательні – тоді отримаєте рівні окремі круглі оладки.
Щоб отримати пишні яблучні оладки, а не фруктові коржики, тісто не варто інтенсивно збивати при замішуванні, а також зайвий раз перемішувати при зачерпуванні тіста для смаження.