Всім подобаються пишні оладки на кефірі. Це простий рецепт другої страви, десерту або апетитного сніданку. Є кілька секретів приготування – кефір має бути теплим, а смажити оладки на кефірі потрібно на гарно розігрітій пательні, але на помірному вогні.
У глибоку миску розбиваємо яйце, додаємо теплий кефір, сіль, цукор, ванільний цукор та перемішуємо.
2
Додаємо соду та перемішуємо.
3
Поступово всипаємо борошно та замішуємо вінчиком тісто середньої густоти. Залишаємо тісто на 15 хвилин, щоб оладки на кефірі були більш пухкими.
4
У сковороді розігріваємо олію та ложкою викладаємо тісто на сковороду. Смажимо на невеликому вогні з обох сторін.
5
Для зручності, перед тим, як набрати порцію тіста, занурюємо пусту ложку у стакан з холодною водою – так тісто не прилипне до ложки.
6
Подаємо пишні оладки на кефірі зі сметаною, варенням, джемом, медом, згущеним молоком, свіжими ягодами.
Пишні оладки на кефірі з яблуками, ніжні млинчики на кефірі з бананом або родзинками – чудовий сніданок для дітей та дорослих нашвидкуруч.
Для тих, хто не вживає пшеничне борошно, радимо приготувати корисні та поживні оладки на кефірі – рецепти з рисовим борошном, вівсяними пластівцями.
Шоколадна начинка в оладках на кефірі або чорнослив – справжній сюрприз для малечі.
Особливо смачні пишні оладки на кефірі з додаванням дріжджів – вони прямо на очах підіймаються у процесі смаження.
А якщо раптом набридли солодкі оладки на кефірі, приготуйте солоні оладки з твердим сиром та зеленню або з картоплею.