Смачний пиріг на молоці готується дуже просто, і на додачу це дуже бюджетний десерт.
Інгредієнти:
молоко — 250 мл;
олія соняшникова — 3 ст. ложки;
яйце — 1 шт.;
цукор — 200 г;
борошно — 280 г (це трохи більше 2-х склянок об'ємом 200 мл);
розпушувач — 10 г;
ванілін — 2 дрібки;
сіль — 1 дрібка;
цукрова пудра (для подачі) — ½ ст. ложки.
Приготування.
У миску розбити яйце, всипати цукор, сіль і ванілін.
Віночком вимішати яйце з цукром до однорідної суміші.
Влити молоко кімнатної температури.
Також влити олію.
Перемішати.
Туди ж просіяти борошно та розпушувач.
Вимішайте гладке тісто без грудочок, консистенція — ллється.
Дно та бортики форми (можна взяти 17 см) вислати пергаментом для випічки і змастити олією. Перелити тісто в підготовлену форму.
Випікати пиріг у попередньо розігрітій до 180 °С духовці приблизно 45-50 хвилин.
(Якщо ви взяли форму більшого розміру, приблизно 22 см, то пиріг випікатиметься 35-40 хвилин.)
Готовий пиріг витягніть із форми, перекласти на таріль, дати йому охолонути, а потім посипати цукровою пудрою.
Розрізати пиріг на шматочки і подавати до столу.
Також ми писали про пиріг «Зебра» — простий і оригінальний рецепт із елементарних продуктів.