Пиріг із твердим сиром і шинкою готується легко і просто. Для його приготування можна взяти будь-який твердий сир, але найкраще Чеддер.
Інгредієнти:
масло вершкове — 100 г;
борошно — 200 г;
сіль — 1/2 чайної ложки;
цукор — 1 столова ложка;
жовток — 2 шт.;
шинка — 300 г;
твердий сир — 300 г;
яйця — 4 шт.;
вершки 10% — 200 мл;
перець чорний мелений — за смаком;
олія — 5 столових ложок.
Приготування.
Холодне вершкове масло, нарізане на кубики, перетерти з борошном, сіллю та цукром до отримання крихти. Потім додати жовтки, сформувати з тіста кулю і, загорнувши в плівку, поставити в холодильник на годину.
Для начинки шинку порізати невеликими кубиками й обсмажити на олії до появи золотистої скоринки. Сир порізати на невеликі кубики.
Тісто вийняти з холодильника, розкачати, перенести у форму та зробити проколи за допомогою виделки. Випікати основу при 180 °С протягом 10 хвилин.
Для заливання трохи збити яйця, додати вершки, трохи посолити й поперчити до смаку. На основу викласти шинку.
А потім і кубики сиру.
Все залити яєчною сумішшю.
Пиріг випікати за тієї ж температури 35-40 хвилин. За бажанням за 10 хвилин до готовності можна дістати пиріг і зверху посипати тертим сиром, аби вийшла рум'яна сирна скоринка.
Пиріг із шинкою та сиром готовий. Охолодити пиріг і вийняти із форми.
Подавати його можна теплим або вже повністю остиглим. Але доки пиріг теплий, сир тягнеться. Дуже смачно!
Також ми розповідали про яєчні коржики з сиром і шинкою — просто готуються в духовці.