Пиріг із твердим сиром і шинкою — легкий рецепт

2 хв на прочитання14 Січня 2023, 07:38

Подавати його можна теплим або вже повністю остиглим. Але доки пиріг теплий, сир тягнеться.

Пиріг із твердим сиром і шинкою готується легко і просто. Для його приготування можна взяти будь-який твердий сир, але найкраще Чеддер.

Інгредієнти:

масло вершкове — 100 г;

борошно — 200 г;

сіль — 1/2 чайної ложки;

цукор — 1 столова ложка;

жовток — 2 шт.;

шинка — 300 г;

твердий сир — 300 г;

яйця — 4 шт.;

вершки 10% — 200 мл;

перець чорний мелений — за смаком;

олія — 5 столових ложок.

Приготування.

Холодне вершкове масло, нарізане на кубики, перетерти з борошном, сіллю та цукром до отримання крихти. Потім додати жовтки, сформувати з тіста кулю і, загорнувши в плівку, поставити в холодильник на годину.

Для начинки шинку порізати невеликими кубиками й обсмажити на олії до появи золотистої скоринки. Сир порізати на невеликі кубики.

Тісто вийняти з холодильника, розкачати, перенести у форму та зробити проколи за допомогою виделки. Випікати основу при 180 °С протягом 10 хвилин.

Для заливання трохи збити яйця, додати вершки, трохи посолити й поперчити до смаку. На основу викласти шинку.

А потім і кубики сиру.

Все залити яєчною сумішшю.

Пиріг випікати за тієї ж температури 35-40 хвилин. За бажанням за 10 хвилин до готовності можна дістати пиріг і зверху посипати тертим сиром, аби вийшла рум'яна сирна скоринка.

Пиріг із шинкою та сиром готовий. Охолодити пиріг і вийняти із форми.

Подавати його можна теплим або вже повністю остиглим. Але доки пиріг теплий, сир тягнеться. Дуже смачно!

Також ми розповідали про яєчні коржики з сиром і шинкою — просто готуються в духовці.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: