Пиріг із персиками: як створити атмосферу хюґе за 45 хвилин

2 хв на прочитання31 Липня 2025, 06:22
Фото: Rud.ua

Ідеально пасує до затишного вечора.

Аби створити домашні смаколики, не завжди потрібні години на кухні. Лише менше години — й ваша оселя наповниться чудовим ароматом випічки, яка зробить вечір затишним та особливим. Зробіть собі горнятко кави чи запашного чаю, запаліть свічки, візьміть пледи — і пориньте в атмосферу хюґе. Цей рецепт обов'язково варто зберегти у своєму записнику!

Інгредієнти:

цукор — 1 склянка;

борошно — 1 склянка;

масло вершкове  — 200 г;

яйця — 4 шт.;

розпушувач — 1 ч. л.;

коньяк (за бажанням) — 2 ч. л.;

персики — 6 шт.;

цукор — 4 ст. л.;

ванільний цукор — 1 ч. л.

Приготування.

Очищені від шкірки персики нарізати шматочками. Викласти їх на пательню, посипати цукром (4 ст. л.), додати ванільний цукор (1 ч. л.) та обсмажувати на невеликому вогні. Карамелізувати фрукти до напівготовності: вони мають бути м'якими, але зберігати форму й не розпадатися.

Викласти карамелізовані персики на дно форми для запікання. Залити їх сиропом, що утворився під час смаження.

У глибокій мисці розтерти розм'якшене вершкове масло з цукром (1 склянка). Додати яйця та ретельно перемішати інгредієнти до отримання однорідної маси. Сюди ж просіяти борошно, додати розпушувач та за бажанням влити коньяк. Тісто добре вимісити.

Обережно вилити тісто на карамелізовані персики у формі. Поставити пиріг у попередньо розігріту до 180 °C духовку. Час приготування орієнтовно складає 30–40 хвилин. Перевіряйте готовність дерев'яною шпажкою: якщо вона виходить сухою, пиріг готовий.

Готовий пиріг вийняти з духовки та залишити охолоджуватися у формі чи на ґратках. Перед подачею викласти його на тарілку, за бажанням прикрасити цукровою пудрою чи листочками м'яти.

Більше рецептів читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: