Догори
Дати відгук

Пийте гарбузовий сік, чим корисний напій для жінок та чоловіків

Гарбузовий сік в чистому вигляді не усім подобається

2 хв на прочитання16 Червня 2022, 14:44
Поділитись:

У гарбуза є своя “столиця”, це місто Мортон, США, штат Ілінойс. Там ростуть “найправильніші” плоди, які раз на рік беруть участь у виставці-продажі, на який з’їжджаються любителі цього овочу з багатьох країн світу. Найменший плід може важити менше кілограма, а найбільший досягати двох з половиною центнерів, пише yizhainfo.

Гарбузовий сік – ще один дуже корисний продукт, який можна отримати з помаранчевого овочу. Тяжке безсоння облишить вас, якщо перед сном випити півклянки або склянку соку, змішаного з ложечкою меду за смаком, нервова система заспокоїтися і дозволить спокійно заснути, забувши про тяготи і хвилювання дня. Сік також виводить з організму надлишки рідини, його можна приймати при набряках, захворюваннях сечовивідних шляхів, печінки, нирок.

Допоможе засіб і при лікуванні ранок і екземи, опіків, досить змочити чисту марлеву серветку і прикласти до ураженого місця.

У чому користь і шкода гарбузового соку для жінок і чоловіків? Продукт, який можна приготувати в домашніх умовах, зробити заготівлі на зиму, здатний допомогти чоловічому здоров’ю, що похитнулося. При захворюваннях передміхурової залози досить вживати по півсклянки соку кілька разів на день, стан значно покращиться, термін лікування – дві-три тижні.

Корисний напій усуне нудоту при вагітності, попередить запори, які часто супроводжують “цікаве положення” жінки, благотворно вплине на роботу нервової системи. Приймати по півсклянки на день до їжі. Норму можна збільшити, якщо не виникає ніяких побічних ефектів.

Гарбузовий сік також можна використати замість аспірину, він здатний знижувати температуру при застуді анітрохи не гірше за хімічні сполуки, а також захищає зуби від карієсу, тріщин на емалі.

В той же час до цього корисного продукту треба відноситися з обережністю тим, у кого є індивідуальна алергія на гарбуз, шкідливий сік при загостренні виразки шлунку або гастриту, при цукровому діабеті у важкій формі, при діареї, вона може посилитися. Головне, як в клятві Гіппократа: “не зашкодь”.

Гарбузовий сік в чистому вигляді не усім подобається, можна змішувати його з іншими, наприклад, з морквяним, яблучним, лимонним або апельсиновим. Також можна підсолодити напій медом, якщо на нього немає алергії. Смаки будуть різні, обирайте те, що сподобається саме вам, і – пийте на здоров’я.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото з відкритих джерел
Дофаміновий гардероб: як підняти настрій за допомогою одягу
5 хв на прочитання25 хвилин тому
Знижує цукор у крові Холестерин Корисний фрукт
Цей фрукт знижує цукор у крові та "розщеплює" холестерин: можна їсти майже всім
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото з відкритих джерел
Злість під час бігу: чому спорт може мати негативний психологічний ефект
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Телеграм-канал «Стоматологія по-простому»
Зуб видалили, а все одно болить: стоматологи розповідають, що відбувається і що при цьому слід робити
2 хв на прочитання3 години тому
Пандемія на підході: ВООЗ бʼє на сполох через поширення пташиного грипу H5N1
1 хв на прочитання4 години тому
Напилася води і померла: у Великій Британії розслідують смерть жінки, якій призначили препарат, що викликає спрагу
2 хв на прочитання4 години тому
Достатньо повідомити рацс: у Німеччині спростили процедуру зміни статі в документах
1 хв на прочитання11 годин тому
Лікар назвав популярні напої, які підвищують тиск
1 хв на прочитання12 годин тому