Догори
Дати відгук

«Припини дивитись новини — це розширює твою талію!» Про що застерігає експерт

Ті, хто створює новини, ставлять перед собою просте завдання.

2 хв на прочитання15 Травня 2024, 01:21
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Ви коли-небудь відчували, що регулярне переглядання новин може призвести до набору зайвої ваги? Так, це може здатися дивним, але дослідження показують, що читання новин може мати несприятливий вплив на ваше здоров'я, включаючи вагу та фізичну форму. Який же зв'язок між новинами і випуклим животом? На це запитання відповідає фітнес-тренер Віктор Мандзяк.

Він пояснює, що ті, хто створює новини, ставлять перед собою просте завдання — привернути увагу. А оскільки людина створена еволюцією для виживання і репродукції, то людський мозок навчений виявляти небезпеку в середовищі. Отже, привернути увагу людини найлегше інформацією про небезпеку. Тому людину підловлюють на гачок крикливими назвами, перекрученими фактами, надмірними узагальненнями, гіперболізацією і явною брехнею. І це все не минає безслідно: тривожний мозок домальовує, додумує, породжує химери. А коли людина живе в тривозі, це позначається на її талії.

«У відповідь на "новини" і твої думки про те, що це означає для тебе коханого, активуються тваринні відділи мозку — лімбічна система, і от вже твої наднирники виділяють у кров кортизол: знижується імунітет, руйнується мускулатура, а зайві калорії з їжі запасаються в пузі у вигляді шкідливого вісцерального жиру.

Зайві калорії? А звідки вони візьмуться? Візьмуться... Активність тваринної лімбічної системи робить людину імпульсивною, і їй у такому стані важче контролювати свою поведінку, в тому числі харчову. Миттєві задоволення від тік-тока, алкоголю, цигарок і піци стають важливішими від довгострокових планів в кар'єрі, фігурі і здоровлі. А сон? Сон потребує спокою. Надивись "новин" перед сном — і збуджена лімбічна система замість сну подарує тобі трииииивалий погляд в стелю. А недосипання ще більше погіршує контроль поведінки, підвищує голод, апетит і тягу до калорійної їжі», — розповідає експерт.

Новини псують фігуру, наголошує Віктор Мандзяк.

«І якщо ти підсів на "новини" і літаєш з одного каналу новин на інший не в силах зупинитись, зрозумій, що насправді важливого для тебе там небагато (але предостатньо тривог), а все дійсно важливе тобі розкажуть твої близькі, друзі та знайомі», — говорить фітнес-тренер.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.