Догори
Дати відгук

Приготуйте вдома: шоколад з какао й молока

Вершкове масло нарізаємо невеликими кубиками

2 хв на прочитання17 Січня 2023, 22:22
Поділитись:

Коли хочеться поласувати плиткою шоколаду, необов'язково йти до магазину. Якщо у вас є какао порошок, цукор, молоко й трохи вершкового масла, можна приготувати шоколад в домашніх умовах. Успіх переважно залежить від якості какао. Готові суміші найкраще підійдуть для приготування какао та гарячого шоколаду. А без гарного справжнього какао шоколад просто не застигне.

  •  100 мл молока
  •  100 гр порошку какао
  •  50 гр вершкового масла
  •  50 гр цукру
  •  0,50 ч. л. ванільного цукру
  •  горішки, родзинки, цукати

1

Вершкове масло нарізаємо невеликими кубиками, додаємо у сотейник з молоком. Ставимо сотейник на невеликий вогонь та доводимо молоко до кипіння. Але кип'ятити не потрібно!

2

Знімаємо сотейник з вогню й помішуємо масу, поки все масло не розтане. Велике значення для хорошого застигання шоколадної плитки має якість та жирність вершкового масла, найкраще 82,5%.

3

Всипаємо у гаряче молоко цукор, перемішуємо до розчинення. З кількістю цукру у даному рецепті вийде не дуже солодкий шоколад. Якщо бажаєте отримати солодший шоколад, можна додати цукру більше.

4

Далі всипаємо порошок какао, обережно перемішуємо до однорідного стану. Якість какао у порошку у всіх виробників різна, й переконатися у ній доведеться лише досвідченим шляхом. Якщо суміш виходить занадто густою, радимо закип’ятити трохи молока й поступово доливати його до шоколадної маси, розмішуючи до отримання потрібної консистенції.

5

Має вийти блискуча однорідна суміш, густа, як жирна сметана, що не стікає з вінчика. Якщо вийшла рідка й плинна суміш, як глазур, шоколад не застигне. У такому випадку можна додати какао або випаровувати суміш на водяній бані, постійно помішуючи.

6

Додаємо ванільний цукор, за бажанням – горішки, цукати, родзинки до смаку та перемішуємо. Розливаємо гарячу шоколадну масу по формах для цукерок або просто на лист пергаменту.

7

Охолоджуємо шоколад при кімнатній температурі, а потім ставимо форми у морозилку на 1-2 години для повного застигання. Варто врахувати, що такий шоколад швидко тане, адже в ньому немає різних стабілізаторів, які додають при промисловому виробництві шоколадок.

Насолоджуємося натуральним шоколадом власного приготування! Смачного!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Великдень вихідні де провести час та влаштувати пікнік у Києві
Весна набирає обертів, попереду Великдень: топ п'ять гарних місць для весняного пікніка у Києві
5 хв на прочитання24 хвилини тому
Затоплені автомобільні дороги у Петропавловську, Казахстан, 13 квітня 2024 року. Фото: Reuters
Найбільше стихійне лихо за 80 років: у Казахстані масштабні паводки — ось як виглядає одне з найбільш постраждалих міст
2 хв на прочитаннягодина тому
Збереження природи Моніторингова система Нацпарк
У Нобельському нацпарку на Рівненщині створять моніторингову систему для збереження природи
1 хв на прочитання2 години тому
Фото з відкритих джерел
Дофаміновий гардероб: як підняти настрій за допомогою одягу
5 хв на прочитання3 години тому
Цей фрукт знижує цукор у крові та "розщеплює" холестерин: можна їсти майже всім
1 хв на прочитання3 години тому
Злість під час бігу: чому спорт може мати негативний психологічний ефект
2 хв на прочитання4 години тому
Зуб видалили, а все одно болить: стоматологи розповідають, що відбувається і що при цьому слід робити
2 хв на прочитання6 годин тому
Напилася води і померла: у Великій Британії розслідують смерть жінки, якій призначили препарат, що викликає спрагу
2 хв на прочитання7 годин тому