Догори
Дати відгук

Приберіть їх із спальні: ці речі заважають вам заснути

Для здорового сну необхідно створити комфортні умови

2 хв на прочитання08 Квітня 2023, 22:30
Поділитись:

Коли вам складно заснути, ви починаєте акцентувати увагу на речах у спальні. Ті предмети, які ви майже не помічаєте вдень, вночі вас можуть тривожити, дратувати і заважати заснути. Ми підготували підбірку найпоширеніших речей, які краще винести із спальні, щоб забезпечити собі здоровий сон.

Телевізор

Бажання подивитися перед сном телевізор тільки посилюється, якщо він у вас у спальні. Деякі вважають, що їм краще під нього засипати. Хоча насправді ви витрачаєте більше часу щоб заснути, відволікаючись на цікавий сюжет фільму чи слухаючи телепередачу із закритими очима. Крім того, телевізор постійно випромінює фоновий шум, що викликає хронічну нервову напругу. Також вважається, що перегляд телевізора перед сном провокує погані сновидіння.

Смартфон

Почитати перед сном новини або переглянути смішні короткі відео, також збивають наш настрой на сон. Яскравість екрану не дозволяє очам розслабитися, його синє світло від збільшує викид в мозок гормону стресу — кортизолу. Це гальмує вироблення мелатоніну. Якщо організму не вистачає мелатоніну, у нас починаються проблеми з тим, щоби швидко засинати, а вдень почуваємо себе втомленими та роздратованими. Крім того, електромагнітні хвилі, що випромінюються смартфоном, можуть негативно вплинути на здоров'я людини. Тому краще забрати його в іншу кімнату, щоб не порушувати якість сну.

Велике дзеркало

Дзеркало у кімнаті біля шафи, щоб переглядати свій стильний образ у повний зріст - це дуже корисна річ для людей. Втім, вночі воно може заважати розслабитися і заснути. Дзеркало відоме своїми містичними властивостями, а тому може викликати в людини деяке занепокоєння, якщо вона побачить своє відображення у темряві. Краще у спальні використовувати невеликі дзеркала чи матову фактуру меблів у спальні, щоб не бачити відображення у ліжку.

Акваріум або кімнатний фонтан 

Шум води, який він видає, може викликати безсоння, головний біль та депресію.

Годинник

 Електронний годинник з циферблатом, що світиться, або з гучним цоканням чи навіть боєм може порушувати темряву і тишу, необхідні для повноцінного сну. Краще використовувати безшумний годинник без колірних і звукових ефектів, які не відволікатимуть вас.

Постільна білизна з вишивкою

 Вишивка може дратувати шкіру, заважати комфортному засинанню та залишати відбитки на шкірі. У цьому випадку краще вибрати постільну білизну однорідної фактури, яка не заважатиме засипанню. Не беріть шовкові комплекти, якщо вам не приємно на ньому лежати. Оберіть ту постільну білизну, у якій вам буде максимально комфортно лежати.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.