Як приготувати ароматний і гарячий суп Фо Бо? Кухар Максим Нікітін ділиться рецептом традиційної в’єтнамської страви. Вона готується на основі бульйону з яловичих кісток і локшиною. Цей суп відзначається ніжним ароматом і неперевершеним смаком, який сподобається і дітям, і дорослим.
Інгредієнти:
яловичина — 800 г;
ріпчаста цибуля — 2 шт.;
корінь імбиру — 2 см;
гвоздика — 3 шт.;
насіння коріандру — 1 ч. л.;
бодян — ½ зірочки;
аніс — ½ ч. л.;
кориця (паличка) — 1 шт.;
вода — 2 л;
зелена цибуля (біла частина) — 1 пучок;
сіль і цукор — до смаку;
рисова локшина — 300 г;
ріпчаста цибуля — 1 шт.;
зелена цибуля (зелена частина) — 1 пучок;
гострий перець — 1 шт.;
лайм — 1 шт.;
петрушка чи кінза.
Приготування.
Яловичину помістити у холодну воду та довести до кипіння. Перший бульйон злити відразу після закипання. Змінити воду та варити на малому вогні годину (чи й довше), не забуваючи знімати піну.
Для аромату та смаку до бульйону для супу Фо Бо додати гвоздику, насіння коріандру, корицю, аніс і бодян.
Щоб бульйон набув гарного кольору, ріпчасту цибулю й імбир обсмажити на відкритому вогні чи на сухій сковороді. Після чого почистити, розрізати навпіл і тримати на вогні, поки не стануть коричневими, та додати в бульйон.
Сіль і цукор додати на ваш смак.
Під час останніх хвилин приготування додати в бульйон зелену цибулю — тільки білу частину. Проварити півхвилини, щоб цибулинки залишилися хрусткими.
Після варіння вийняти яловичину, видалити кістки, а м’ясо нарізати на шматочки.
Бульйон процідити, щоб позбутися твердих частинок.
Ріпчасту цибулю очистити й нарізати тоненькими кільцями. Також тонко нарізати гострий перець, стебла зеленої цибулі та петрушки.
Рисову локшину змочити в холодній воді, потім опустити в киплячу воду та варити до середнього ступеня готовності. Промити в проточній воді, щоб локшина не склеювалася та мала пружність.
Нарізати лайм кільцями.
В миску вкласти локшину, шматочки вареної яловичини, кільця ріпчастої цибулі, нарізану зелень і залити гарячим бульйоном.
Подавати суп Фо Бо гарячим, прикрасивши гострим перцем, білими кільцями зеленої цибулі та кільцями лайма.
Більше новин читайте на GreenPost.