Пряний в’єтнамський суп Фо Бо з локшиною: покроковий рецепт

2 хв на прочитання6 годин тому
Фото: Максим Нікітін

Сподобається і дітям, і дорослим.

Як приготувати ароматний і гарячий суп Фо Бо? Кухар Максим Нікітін ділиться рецептом традиційної в’єтнамської страви. Вона готується на основі бульйону з яловичих кісток і локшиною. Цей суп відзначається ніжним ароматом і неперевершеним смаком, який сподобається і дітям, і дорослим.

Інгредієнти:

яловичина — 800 г;

ріпчаста цибуля — 2 шт.;

корінь імбиру — 2 см;

гвоздика — 3 шт.;

насіння коріандру — 1 ч. л.;

бодян — ½ зірочки;

аніс — ½ ч. л.;

кориця (паличка) — 1 шт.;

вода — 2 л;

зелена цибуля (біла частина) — 1 пучок;

сіль і цукор — до смаку;

рисова локшина — 300 г;

ріпчаста цибуля — 1 шт.;

зелена цибуля (зелена частина) — 1 пучок;

гострий перець — 1 шт.;

лайм — 1 шт.;

петрушка чи кінза.

Приготування.

Яловичину помістити у холодну воду та довести до кипіння. Перший бульйон злити відразу після закипання. Змінити воду та варити на малому вогні годину (чи й довше), не забуваючи знімати піну.

Для аромату та смаку до бульйону для супу Фо Бо додати гвоздику, насіння коріандру, корицю, аніс і бодян.

Щоб бульйон набув гарного кольору, ріпчасту цибулю й імбир обсмажити на відкритому вогні чи на сухій сковороді. Після чого почистити, розрізати навпіл і тримати на вогні, поки не стануть коричневими, та додати в бульйон.

Сіль і цукор додати на ваш смак.

Під час останніх хвилин приготування додати в бульйон зелену цибулю — тільки білу частину. Проварити півхвилини, щоб цибулинки залишилися хрусткими.

Після варіння вийняти яловичину, видалити кістки, а м’ясо нарізати на шматочки.

Бульйон процідити, щоб позбутися твердих частинок.

Ріпчасту цибулю очистити й нарізати тоненькими кільцями. Також тонко нарізати гострий перець, стебла зеленої цибулі та петрушки.

Рисову локшину змочити в холодній воді, потім опустити в киплячу воду та варити до середнього ступеня готовності. Промити в проточній воді, щоб локшина не склеювалася та мала пружність.

Нарізати лайм кільцями.

В миску вкласти локшину, шматочки вареної яловичини, кільця ріпчастої цибулі, нарізану зелень і залити гарячим бульйоном.

Подавати суп Фо Бо гарячим, прикрасивши гострим перцем, білими кільцями зеленої цибулі та кільцями лайма.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: