Пряну печену дольками картоплю можна приготувати дуже швидко — її навіть чистити не доведеться.
Інгредієнти:
картопля — 600 г;
масло вершкове (за бажанням) — 1 ст. л.;
олія — 2 ст. л.;
часник — 2 зубчики;
італійські трави — 1 ч. л.;
сіль — 0,5 ч. л.;
перець чорний мелений — 0,25 ч. л.;
зелень петрушки — 10 г.
Приготування.
Картоплю ретельно промити.
Не очищаючи шкірку, нарізати картоплю часточками завтовшки 1 см. Укласти у форму для запікання.
Вершкове масло розтопити разом із олією на сковороді. У пісний день можна обійтися і просто розігрітою олією.
Часник очистити та вичавити в олію.
Додати сіль, перець, італійські трави та рубану зелень петрушки. Перемішати.
Полити картоплю пряною олією.
Запікати в розігрітій до 220 °С духовці близько 25 хвилин до рум'яності та готовності. Готовність печеної картоплі перевіряти скіпкою. Вона має легко входити.
Також ми розповідали про саксонські сирники: незвичний рецепт.