Пряна печена дольками картопля: швидко і смачно

1 хв на прочитання14 Жовтня 2022, 20:43

Можна обійтися без масла під час приготування.

Пряну печену дольками картоплю можна приготувати дуже швидко — її навіть чистити не доведеться.

Інгредієнти:

картопля — 600 г;

масло вершкове (за бажанням) — 1 ст. л.;

олія — ​​2 ст. л.;

часник — 2 зубчики;

італійські трави — 1 ч. л.;

сіль — 0,5 ч. л.;

перець чорний мелений — 0,25 ч. л.;

зелень петрушки — 10 г.

Приготування.

Картоплю ретельно промити.

Не очищаючи шкірку, нарізати картоплю часточками завтовшки 1 см. Укласти у форму для запікання.

Вершкове масло розтопити разом із олією на сковороді. У пісний день можна обійтися і просто розігрітою олією.

Часник очистити та вичавити в олію.

Додати сіль, перець, італійські трави та рубану зелень петрушки. Перемішати.

Полити картоплю пряною олією.

Запікати в розігрітій до 220 °С духовці близько 25 хвилин до рум'яності та готовності. Готовність печеної картоплі перевіряти скіпкою. Вона має легко входити.

Також ми розповідали про саксонські сирники: незвичний рецепт.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: