Диня-одна з найважливіших літніх культур. Деякі цінують її за солодкий смак і невисоку калорійність. При цьому не варто забувати, що вона має багато переваг для оздоровлення організму.
Перш за все, диня допомагає боротися з гіпертонією через підвищений вміст в ній калію – половина середнього плоду покриває 20% рекомендованої добової норми калію. Регулярне вживання дині при одночасному скороченні добового споживання солі сприяє зниженню кров’яного тиску. Яку ще користь для організму може принести цей продукт?
Завдяки вмісту в ній калію, кальцію і мінеральних солей, диня – кращий помічник для людей з набряком ніг. Ця культура природним чином бореться із затримкою води. Крім того, вона являє собою сечогінний засіб. Під її дією організм очищається, виводячи токсини і сприяючи здоров’ю нирок.
Диня може знизити ризик розвитку деяких видів раку за рахунок містяться в ній флавоноїдів. Ці антиоксиданти допомагають захистити організм від раку грудей або раку товстої кишки. Згідно з дослідженням, опублікованим в Journal of Cancer Research and Therapeutics, диня в поєднанні з білком гліадином, який міститься в пшениці, може уповільнити розвиток ракових пухлин завдяки антиоксидантним властивостям або, можливо, її протизапальній дії. Антиоксиданти, що містяться в дині, також дозволяють організму захистити себе від впливу хімікатів і впливу тютюнового диму.
Плід має високу концентрацію вітаміну А, що сприяє регенерації шкіри, що допомагає в боротьбі зі зморшками, целюлітом і розтяжками. Каротиноїд, один з видів вітаміну А, присутній в дині, підвищуючи імунітет організму, дозволяючи краще боротися з бактеріями і вірусами. Протистояти інфекціям допоможе і міститься в дині вітамін С.
Диня низькокалорійна і майже не містить жиру, при цьому даруючи відчуття ситості: 100 г плоду містять всього 34 ккал. Тому вона стане ідеальною частиною літнього меню: в салаті або в якості десерту.