Простий спосіб заготовки листя капусти для голубців на зиму

1 хв на прочитання29 Серпня 2023, 20:30

На Великдень зможете приготувати голубці не з кислої, а майже свіжої капусти.

Зимою капуста не дешева, тому заготовляйте листя для голубців зараз.

З качана виріжте ктвердий качанчик (можете використовувати його потертим з морквою та топленим сирочком, часником для салату). А весь качан варіть на помірному вогні у слабко посоленій воді.

Листя знімайте виделкою за мірою їх готовності (вони будуть відділятися від качана). Коли вони охолонуть, відріжте з них потовщення на краю листочка, складіть їх кілька (по 4-5 штук) рулетиком та укладіть щільно у банку. На її дно можна покласти подрібнений корінь хрону та зерна гірчиці, петрушку – все, що “любить” капуста.

Залийте ці рулетики розсолом: з розрахунку 1 л. води – 3 ст. ложки солі, 1 ст. л. цукру.

Перед приготуванням голубців листя промийте або залийте на ніч водою, щоб не вийшла “зайва” сіль. А потім – готуйте на свій смак! Такі капустяні рулетики зберігаються до пізньої весни. Якщо заготовите, то на Великдень зможете приготувати голубці не з кислої, а майже свіжої капусти. Я це роблю протягом багатьох років.

Смачного!

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: