Простий спосіб відрізнити якісне м'ясо від напханого «хімією»: порада продавця з ринку

1 хв на прочитання28 Червня 2022, 08:35
Як не можна розморожувати м'ясо та рибу

Консерванти, барвники, пальмова олія, підсилювачі смаку – вічні супутники продукції, яка не відрізняється високою якістю.

Для багатьох не секрет, що м'ясо на прилавках часто напхане «хімією», яка дозволяє зберегти продукт більш тривалий час, допомагає утримати товарний вигляд. Ще живих тварин обколюють спеціальними препаратами, щоб ті набирали вагу не щодня, а щогодини.

Деякі продавці вимочують м'ясо курки у марганцівці. Завдяки цьому зникає неприємний запах, а продукт набуває свіжішого вигляду.

Як визначити неякісне м'ясо

Перед покупкою потрібно попросити, щоб відрізали невеликий шматочок м'яса (2-3 г). Його наколюють на голку або зубочистку. Шматок м'яса потрібно підпалити за допомогою сірника чи запальнички.

Якщо продукт чистий, то нюх уловить приємний аромат шашлику, який пробудить апетит. Низькоякісне м'ясо не дасть такий запах, а виділятиме рідину, яка має переважно темний колір.

До слова, спеціалісти радять, як правильно зберігати апельсини в домашніх умовах.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: