Догори
Дати відгук

Простий спосіб перевірити ураження легенів за одну хвилину

Перш за все потрібно врахувати, що у чоловіків і жінок різні обсяги легенів.

1 хв на прочитання13 Січня 2021, 09:11
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Через поширення коронавіруса люди сильно занепокоїлися станом своїх легенів. Однак показати повну картину може тільки комп'ютерна томографія. Але в домашніх умовах можна використовувати дихальні експерименти, щоб виявити ураження легень.

Перш за все потрібно врахувати, що у чоловіків і жінок різні обсяги легенів. Легені у чоловіків здатні вміщати в середньому до 3,5 літрів повітря, а жіночі - в середньому 3 літри. Суть експерименту полягає у визначенні "робочого" обсягу легень.

Робиться це в такий спосіб: береться звичайна повітряна кулька і надувається. Це потрібно для того, щоб зробити матеріал більш еластичним, що дозволить надути його легше вдруге. Потім потрібно зробити вдих на повні груди і максимально надути кульку за один видих. Обсяг надутої кульки повинен становити близько 15 сантиметрів для чоловіків. У жінок цей показник повинен бути на кілька сантиметрів менше.

Якщо обсяг кульки значно нижче, то це говорить про проблеми з легенями, причому вони можуть бути викликані зовсім не  коронавірусом, а наприклад курінням.

За матеріалами medikforum.

Відомо, цієї доби в Україні більше хворих COVID-19, і більше зроблених тестів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost