- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Простий рецепт: пиріг з куркою на кефірі у східному стилі
Такий пиріг можна подати на друге або як самостійну страву, закуску. А можна й до супу. Готуємо тісто, варимо курку, потім все з'єднуємо та обсмажуємо на олії у сковороді – смакота неймовірна!
- 2 скл. борошна
- 200 гр твердого сиру
- 1 скл. кефіру
- 400 гр відвареної курятини
- 100 мл рослинної олії
- 1 ч. л. солі
- 1,50 ч. л. розпушувача
- петрушка або кріп
1
Просіємо борошно.
2
Додаємо сіль, розпушувач.
3
На великій тертці натираємо сир і додаємо його до борошна.
4
Вливаємо кефір і замішуємо тісто. Воно має бути досить тугим і не липнути до рук.
5
Тісто для пирога з куркою розділимо на 4 частини.
6
Кожну частину розкачуємо у досить товстий корж 2 см заввишки.
7
Для начинки нарізаємо на дрібні шматочки відварену курятину та зелень, перемішуємо.
8
На центр кожного коржа покладемо начинку. Защипаємо краї тіста, закривши начинку всередині.
9
Розкатуємо качалкою тісто знову в круглий корж. Таким же чином підготуємо решту коржів.
10
Обережно перенесемо плоский корж на гарячу сковороду з розігрітою олією. Обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилини.
11
Прикрашаємо зеленню та подаємо. Смачного!