Рецепт цікавого салату із зелених помідорів і карамелізованої цибулі. Нагадує чатні, оскільки більше солодкий, ніж звичайний салат. Ці салати з помідорів можна робити і на зиму.
Інгредієнти для салату з помідорів
Час приготування: 30 хвилин
Ось такі продукти нам знадобляться. Цукру в оригіналі рецепта потрібно півсклянки, але коли я перший раз так робила, то було дуже солодко і я зменшила норму. Тому кількість цукру вирішуйте самі як вам подобається.
Помідори нарізати півкільцями товщиною по 5 мм.
Цибулю так само нарізаємо півкільцями, розігріваємо олію і обсмажуємо його до легкої золотистої. Потім насипаємо цукор і на великому вогні при интесивном помішуванні дати цукру розчинитися.
Додати помідори, оцет, сіль і перець і тушкувати 5 хвилин вже при малому вогні і мішати акуратно, щоб помідори не стали кашею.
На завершення додати дрібно нарізаний часник, перець і петрушку. Протушкувати ще 2 хвилини. Якщо такий салат робити на зиму, то потрібно тушкувати близько 10 хвилин і потім закладати в простерилізовані банки гарячим, закатати і укутати до повного охолодження.
Наша закуска готова! Дуже подобається до курки, оскільки дуже люблю таке поєднання. Смачного!