- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Просто і швидко: рецепти найсмачніших та пишних сирників, які вийдуть у всіх
Просто і швидко: рецепти найсмачніших та пишних сирників, які вийдуть у всіх
Сирники - корисні не тільки дорослим, але й дітям.
Сирники - традиційна страва української кухні. Їх прийнято готувати на сніданок, адже часу на приготування йде зовсім небагато. Особливо смачними виходять сирники з домашнього сиру. Подають їх традиційно зі сметаною.
Сирники класичні
- Сир - 400 г
- Яйце - 1 шт.
- Цукор - 4 ст. л.
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 2 ст. л.
- Ванільний цукор - 1 пакетик
- Олія - для смаження
Поєднати в мисці сир, яйце, цукор, ванільний цукор і сіль. Перемішати до однорідності і поступово додати борошно. Тісто повинне вийти щільним, щоб можна було скачати м'яку кульку. Формуємо сирники та обсмажуємо їх на сковороді з обох боків до золотистої скоринки.
Сирники пишні
- Сир (жирністю не менше 5%) - 400 г
- Яйце - 1 шт.
- Борошно - 2-3 ст. ложки
- Цукор - 2 ст. ложки
- Цукор ванільний - 10 г
- Сіль за смаком
Сир перетерти через сито або збити блендером. Додати яйце, щіпку солі та борошно. Потім додати цукор і ванільний цукор. З отриманого тіста сформувати сирники, обсмажити на олії близько 3-4 хвилин з кожного боку на середньому вогні. Під кінець накрити сковороду кришкою, щоб сирники краще пропеклися.
Сирники з манкою
- Сир - 300 г
- Яйце - 1 шт.
- Борошно - 50 г
- Манка - 30 г
- Сіль - 1 ч. ложка
- Цукор - 1 ст. ложка
- Розпушувач - 0,5 ч. ложки
- Олія рослинна для смаження
У блендері збити сир з яйцем. Додати сіль, цукор і манку. Добре перемішати. Додати борошно з розпушувачем. Дати тісту настоятися близько 15-20 хвилин, щоб манка набухла. Формувати сирники на присипаній борошном поверхні, відокремлюючи тісто столовою ложкою. Смажити на середньому вогні з обох сторін.