Догори
Дати відгук

Просто і швидко: рецепти найсмачніших та пишних сирників, які вийдуть у всіх

Сирники - корисні не тільки дорослим, але й дітям.

2 хв на прочитання31 Січня 2023, 13:34
Поділитись:

Сирники - традиційна страва української кухні. Їх прийнято готувати на сніданок, адже часу на приготування йде зовсім небагато. Особливо смачними виходять сирники з домашнього сиру. Подають їх традиційно зі сметаною. 

Сирники класичні

  • Сир - 400 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Цукор - 4 ст. л.
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Ванільний цукор - 1 пакетик
  • Олія - для смаження

Поєднати в мисці сир, яйце, цукор, ванільний цукор і сіль. Перемішати до однорідності і поступово додати борошно. Тісто повинне вийти щільним, щоб можна було скачати м'яку кульку. Формуємо сирники та обсмажуємо їх на сковороді з обох боків до золотистої скоринки.

Сирники пишні

  • Сир (жирністю не менше 5%) - 400 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно - 2-3 ст. ложки
  • Цукор - 2 ст. ложки
  • Цукор ванільний - 10 г
  • Сіль за смаком

Сир перетерти через сито або збити блендером. Додати яйце, щіпку солі та борошно. Потім додати цукор і ванільний цукор. З отриманого тіста сформувати сирники, обсмажити на олії близько 3-4 хвилин з кожного боку на середньому вогні. Під кінець накрити сковороду кришкою, щоб сирники краще пропеклися.

Сирники з манкою

  • Сир - 300 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно - 50 г
  • Манка - 30 г
  • Сіль - 1 ч. ложка
  • Цукор - 1 ст. ложка
  • Розпушувач - 0,5 ч. ложки
  • Олія рослинна для смаження

У блендері збити сир з яйцем. Додати сіль, цукор і манку. Добре перемішати. Додати борошно з розпушувачем. Дати тісту настоятися близько 15-20 хвилин, щоб манка набухла. Формувати сирники на присипаній борошном поверхні, відокремлюючи тісто столовою ложкою. Смажити на середньому вогні з обох сторін.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost