Догори
Дати відгук

Прості продукти, що рятують життя: наукове відкриття

Чому для вашого серця так важливо їсти листову зелень та фрукти, багаті на калій?

2 хв на прочитання4 години тому
Ліве фото: Daysoftheyear.com. Праве фото: Risingkashmir.com. Колаж: Greenpost.ua Ліве фото: Daysoftheyear.com. Праве фото: Risingkashmir.com. Колаж: Greenpost.ua
Поділитись:

Нове дослідження показало, що збільшення споживання калію може значно знизити ризик серцевих захворювань та передчасної смерті. Науковці виявили, що продукти, багаті на цей мінерал, здатні зменшити ризик серцевих захворювань на 24 %, — The Independent.

За даними дослідження, такі продукти, як листова зелень, банани, лосось, броколі та шпинат, допомагають організму виводити надлишок солі, що є ключовим фактором у профілактиці серцево-судинних захворювань.

Дослідники вивчали, чи може усунення надлишкового натрію з крові знизити ризик серцевих захворювань. Дослідження показало, що вищий рівень калію в крові пов'язаний зі значним зниженням ризику серцевих подій, госпіталізацій та смерті з будь-яких причин.

«Людський організм еволюціонував, харчуючись раціоном, багатим на калій і бідним на натрій — коли ми жили у савані та їли фрукти та овочі», — зазначив провідний автор дослідження, професор Хеннінг Бундгаард з лікарні Копенгагенського університету. Він також додав, що низький рівень калію може збільшувати ризик аритмії, серцевої недостатності та смерті.

Результати дослідження, що охопило 1200 пацієнтів, були представлені на Європейському конгресі кардіологів у Мадриді. За словами професора Бундгаарда, вищий вміст калію в раціоні може бути корисним не лише для пацієнтів із захворюваннями серця, а й для всіх.

Цю думку підтверджує і квітневе дослідження, опубліковане в American Journal of Physiology-Renal Physiology, котре довело, що калій також допомагає знизити артеріальний тиск. «Наші дослідження показують, що додавання до раціону продуктів, багатих на калій, як-от банани чи броколі, може мати більший позитивний вплив на ваш кров’яний тиск, аніж просто скорочення споживання натрію», — сказала одна з авторів цього дослідження Аніта Лейтон.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.