Догори
Дати відгук

Прокурори знайшли винного у розповсюдженні коронавірусу в Україні

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження

1 хв на прочитання23 Березня 2020, 17:40
fakty.ua fakty.ua
Поділитись:

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливої службової недбалості посадовців Кабінету міністрів України. Про це інформує GreenPost із посиланням на повідомлення САП у соцмережі.

На думку прокурорів, службова недбалість високопосадовців КМУ полягає в відсутності практичного реагування на звернення Ради національної безпеки та оборони України на адресу прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Відповідні листи про нагальну необхідність обмежити експорт та реекспорт медичних масок та іншої продукції, яка може бути використана для протиепідемічних заходів в Українї з метою недопущення поширення випадків захворювання на коронавірус Covid-19 було скеровано до уряду 31 січня та 8 лютого секретарем РНБО.

"Однак, Кабінетом міністрів України тоді фактично проігноровано вищевказані заходи, що так і не були вжиті", - підкреслюють у САП.

Відомості про можливе вчинення кримінального правопорушення внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань 23 березня за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 Кримінального кодексу  України. Слідство доручено співробітникам Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, як повідомляв GreenPost, поліція затримала експортера медичних масок у Херсоні. Комерсант планував вивезти із України 21000 респіраторних масок заявленою вартістю понад 40 000 доларів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.