Догори
Дати відгук

Профілактика проблем з венами

Лікар рекомендує робити прості вправи

2 хв на прочитання24 Лютого 2023, 22:47
Поділитись:

Доктор Ерік Берг розповів, через що порушується венозний відтік, якими проблемами це загрожує і як цьому запобігти.

Вени — це судини, якими кров повертається від ніг і кінчиків пальців рук назад до серця. У цій крові вже немає кисню. Унікальна особливість венозної системи в тому, що вона не має насоса. Тобто кров рухається лише завдяки скороченню та руху м'язів.

Якщо у вас сидячий спосіб життя або ви багато стоїте, у вас може бути більше проблем із венами. Коли в якійсь частині венозної системи тиск підвищений, це може спричинити таку проблему, як варикоз. Вени можуть збільшитися не лише на ногах, а й у стравоході (це називається варикозне розширення вен стравоходу), а також у нижній частині прямої кишки (це називається геморой).

Коли ми говоримо про проблеми у нижній частині ніг, як правило, ми маємо справу з хронічною венозною недостатністю. Тут порушується відтік венозної крові. Це призводить до розширення вен, судинних зірочок, флебіту (запалення стінок вен) і до тромбозу глибоких вен.

Ось деякі симптоми, що виникають при недостатньому потоці крові у венозній системі. Перший – це симптом важких ніг. Далі йдуть набряки ніг і кісточок.

З'являється біль у ногах та синдром неспокійних ніг. Також можливі ураження шкіри. Вона може ставати блискучою, може випадати волосся на ногах, з'являється свербіж, змінюється колір шкіри в нижній частині ніг.

У багатьох жінок проблеми з венами у нижній частині ніг виникають після вагітності та пологів.

Одним із кращих засобів для вирішення проблем з венами в нижній частині ніг експерт називає екстракт листя червоного винограду, який також допомагає при збільшеній печінці та збільшеній селезінці.

Лист червоного винограду чудово знімає запалення, а також допомагає збалансувати проникність капілярів.

Також лікар рекомендує робити прості вправи - стрибки, які допоможуть посилювати потік лімфи і проганяти її венами.

Хорошим методом профілактики є регулярні піші прогулянки. Намагайтеся не сидіти та не стояти протягом тривалого часу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost