Догори
Дати відгук

Продукти, які знижують потенцію і статевий потяг: чоловікам їх краще уникати

Які продукти знижують виробництво тестостерону та статевий потяг.

3 хв на прочитання15 Грудня 2023, 13:30
 Продукти які знижують потенцію та статевий потяг Продукти які знижують потенцію та статевий потяг
Поділитись:

Не всі знають, що вживання деяких продуктів може знизити рівень тестостерону, а то і вбити на деякий час статевий потяг. У разі вживання їх в їжу в організмі зменшується тестостерон, що і призводить до зникнення лібідо.

 Які продукти знижують рівень тестостерону

Соєві продукти

Соєві продукти, як-от тофу, соєві боби та ізоляти соєвого білка містять фітоестрогени. Ці сполуки подібні до жіночого гормону естрогену і діють схожим чином. Дослідники припустили, що фітоестрогени в сої можуть впливати на організм без зміни рівня гормонів у ньому, що може викликати симптоми високого рівня естрогену.

Молочні продукти

Багато людей відмовляються від молочних продуктів через те, що в них можуть міститься антибіотики та гормони росту, які можуть впливати на рівень тестостерону в організмі людини. Якщо вживати такі продукти постійно, може змінитися гормональний фон, порушитися природне вироблення гормонів, зокрема статевих.

Крім того, корм, яким годують корів чи кіз, може містити сою, яка може підвищити рівень естрогену в коров’ячому молоці.

 Хліб, випічка й десерти

Один кекс або булочка, звісно, не призведуть до зростання рівня тестостерону. Проте раціонф, багатий випічкою і десертами, може призвести до зниження вироблення головного чоловічого гормону. Дослідження показують, що чоловіки, які часто вживали солодощі й випічку, мали високий відсоток міцелярного жиру та високий рівень інсуліну, а це негативно відбилося на виробленні тестостерону.

Алкоголь

Той, хто турбується про свій статевий потяг, має подумати про те, щоб відмовитися від алкоголю або обмежити його. Як свідчить дослідження, опубліковане в Current Drug Abuse Review, вживання алкоголю тривалий час призводить до зниження рівня тестостерону у чоловіків. Водночас вживання алкоголю викликає підвищення рівня тестостерону у жінок.

Пиво вважається найшкідливішим напоєм для тестостерону. У складі цього продукту є фітоестрогени, які провокують ожиріння за жіночим типом, пригноблюють тестостерон, знижують лібідо.

Цукор і солодкі напої

Цукор і солодкі продукти провокують викид інсуліну, який конкурує з тестостероном за рецептори. Тобто гормон не синтезується доти, доки рецептори обробляють інсулін. Негативний вплив на синтез тестостерону також роблять солодкі напої.

Вживання цукру часто стає причиною зайвої ваги й розвитку цукрового діабету II типу, на тлі якого знижується рівень тестостерону та погіршується потенція. В разі ожиріння жирова тканина перетворює тестостерон на естроген (жіночий гормон), що створює дисбаланс гормонів в чоловічому організмі.

Корінь солодки

Певні дослідження свідчать, що вживання продуктів, які містять корінь солодки, знижує рівень тестостерону. Цей інгредієнт часто присутній у складі чаю, цукерок, тютюнових виробів, напоїв.

Жири

Фаст-фуд та оброблені продукти часто містять у своєму складі трансжири – речовини, які не лише підвищують ризик розвитку цукрового діабету й серцево-судинних захворювань, але і впливають на вироблення чоловічих гормонів.

Корисні жири можуть по-різному впливати на статеві функції. Дослідження, результати якого опубліковані в журналі Andrology Trusted Source, показало, що вживання трансжирів може знизити рівень тестостерону в організмі. Воно виявило, що занадто велика кількість омега-6 жирних кислот зменшує розмір і функцію яєчка. Водночас вживання великої кількості поліненасичених омега-3 жирних кислот може збільшити розмір яєчок і покращити їх функцію.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Викрито організовану групу лікарів.
Фото: ДБР, ілюстративне
Викрито організовану групу лікарів, які підробляли документи для отримання інвалідності
1 хв на прочитанняВчора
Кільце i.Con та контрацептиви STEYE
«Розумні» презервативи: нові технології дарують нові можливості подбати про своє здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
Небезпека гемофільної інфекції. Фото ілюстративне
У чому небезпека гемофільної інфекції і якими вакцинами в Україні відбуваються профілактичні щеплення
1 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
У разі проковтування забарвлює губи дитини в синій колір: у США вирішили проблему дітей, які ковтають батарейки
3 хв на прочитанняВчора
Боротьба немовлят, що плачуть: у Японії пройшов фестиваль незвичайного сумо — у ньому беруть участь однорічні діти (ФОТО)
3 хв на прочитанняВчора
Щеплення проти гепатиту В: відповідь МОЗ, чому не варто відкладати
2 хв на прочитанняВчора
Кліматична криза — це також криза психічного здоров'я: що науковці говорять про стрес через наслідки змін клімату
3 хв на прочитанняВчора
Розпочинається Страсний тиждень: традиції і заборони
3 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost