Продукти, які їли люди перед інфарктом
Вони припускають, що важка їжа "навантажує серце" і може збільшити ризик серцевого нападу.
Попередні дослідження показали, що кількість серцевих нападів має тенденцію збільшуватися до Нового року. Причина цього, мабуть, частково пов'язана з холодною погодою, зниженням фізичної активності та емоційним стресом — усе це, як відомо, підвищує ризик серцевого нападу.
Але переїдання може бути чинником. Одне дослідження показало, що люди, які їдять надзвичайно важку їжу, вчетверо більше шансів отримати серцевий напад протягом двох годин після їжі.
У рамках дослідження лікарі опитали 1986 осіб, які страждають на інфаркт міокарда, про те, що вони їли перед випробуваннями.
158 людей зізналися, що з'їли важку їжу протягом 26 годин після серцевого нападу, а 25 з'їли велику їжу за дві години до серцевого нападу, можливо, через зміни у кровообігу та збільшення частоти серцевих скорочень та артеріального тиску після їжі. Якщо у вас хвороба серця, обмежте вживання продуктів з високим вмістом жирів та вуглеводів.