Продукти, які послаблюють імунітет — є на кожній кухні

1 хв на прочитання02 Січня 2023, 09:57

А також чим їх можна замінити.

Узимку турбота про імунітет стає особливо потрібною, але часто ми не замислюємося, що всі наші зусилля можуть виявитися марними через їжу, яку ми вживаємо. Про продукти, які послаблюють імунітет, розповідає «Лікар у кишені».

Цукор і солодощі — головні вороги імунітету. Вони не лише підвищують рівень глюкози в крові, а й не дають нормально засвоюватися вітаміну С, який ми отримуємо з фруктів та овочів.

Алкоголь — надмірне споживання перевантажує печінку, через що сповільнюється процес очищення організму, виведення з нього токсинів і шлаків.

Фастфуд і напівфабрикати ускладнюють роботу шлунка та кишківника. Як наслідок — сили організму йдуть на відновлення нормального травлення, а не на захист від вірусів.

Молоко та твердий сир провокують утворення слизу й ускладнюють відходження мокроти. Втім, кисломолочних продуктів це не стосується — кефір, йогурт і ряжанка, навпаки, містять корисні лактобактерії, які підвищують захисні сили організму.

Білий хліб містить речовини, які знижують рівень Т-лімфоцитів і бета-клітин в організмі.

Краще замінити на житній, цільнозерновий або гречаний.

Також ми розповідали про 6 продуктів, які можна їсти на ніч без шкоди для фігури.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: