Згустки крові, які виникають без поважної причини в одній або кількох глибоких венах тіла, можуть спричинити серйозні проблеми, наприклад, тромбоз глобоких вен (ТГВ).
Інгредієнт, який може викликати ТГВ - сіль. Високе споживання солі може призвести до зниження функції внутрішньої оболонки кровоносних судин. Враховуючи ризики, скорочення споживання солі є важливим для всіх.
Деякі продукти майже завжди містять багато солі. Щоб скоротити споживання солі, їжте її рідше та їжте у меншій кількості:
1. Анчоуси.
2. Бекон.
3. Сир.
4. Шинка.
5. Оливки.
6. Креветки.
7. Салямі.
8. Солоні та смажені горіхи.
9. Солена риба.
10. Копчене м'ясо та риба.
11. Соєвий соус.
12. Бульйонні кубики.
Інші продукти, такі як хліб та сухі сніданки, можуть містити багато солі у нашому раціоні. Але це не тому, що у цих продуктах завжди багато солі, а тому, що ми їмо їх багато.
Скільки солі забагато?
Дорослі повинні споживати не більше 6 г солі на день (2,4 г натрію) – це приблизно одна чайна ложка.
Звертайте увагу на вміст солі в повсякденних продуктах, які ви купуєте, і вибирайте варіанти з низьким вмістом солі.