Влітку багато людей роблять заготовки на зиму. Популярний метод - заморозка. Але не всі продукти можна заморожувати.
Заморожування у звичайній морозильній камері не дозволить зберегти максимум вітамінів та мікроелементів так, як це можна зробити за допомогою шокової заморозки на спеціальному устаткуванні.
Які продукти не слід заморожувати?
1. Продукти з високим вмістом води: огірки, капуста, кабачки, листяні салати, зелень.
2. Картопля: при заморожуванні її крохмаль стає простим цукром.
3. Яйця: переохолодження викликає тріщини у шкаралупі, крізь які можуть проникати хвороботворні бактерії.
4. М'який сир: мороз сприяє знищенню смакових якостей та структури.
Категорично не слід знову заморожувати розморожене м'ясо, птицю, рибу та морепродукти. Такі продукти є сприятливим середовищем для розмноження бактерій, які можуть спричинити серйозні інфекції.