Догори
Дати відгук

Продукти, які не варто поєднувати між собою на новорічному застіллі — експертка

Вже переварена картопля чекатиме, коли перевариться м'ясо, і почне бродити.

2 хв на прочитання31 Грудня 2021, 16:00
Новорічний стіл Новорічний стіл
Поділитись:

Про продукти, які не варто поєднувати між собою оскільки вони можуть завадити зниженню ваги та спровокувати проблеми із травленням, розповіла експертка у психології зниження ваги, консультант із дієтологічного супроводу та здорового способу життя Олена Кален у своєму Instagram.

Ці рекомендації особливо актуальні під час складання святкових меню напередодні новорічних застіль. 

Бобові з м'ясом. Боби та м'ясо — це білок. Але різний за швидкістю засвоєння. М'ясо перетравлюється швидше, ніж боби. У результаті настає момент, коли їжа в різному стані перебуває у шлунку та  в кишківнику. Через це може виникати здуття — це говорить про те, що почалося бродіння. Частина поживних речовин із їжі псується та може залишитися у вигляді шлаків у складках кишківника. Це порушить мікрофлору, спричинить запори, дисбактеріоз і стане частиною круглого живота.

М'ясо та бобові краще не їсти разом. А щоб боби краще засвоїлися, їх попередньо вимочуємо.

Картопля та м'ясо. Картопляний крохмаль на фоні білка може спричинити здуття. На м'ясо виділятиметься фермент пепсин, на картоплю — альфа-амілаза. Ці ферменти активізуються в різний час та в різних умовах кислотно-лужного середовища. Картопля почне засвоюватися ще в ротовій порожнині, а м'ясо — у шлунку. Вже перетравлена картопля чекатиме, коли перетравиться м'ясо, та почне бродити. Це викликає здуття та порушення травлення.

Картоплю краще поєднувати з іншими овочами. Прибирати овоч із раціону не треба, це дуже корисна бульба, зауважує експертка.

Солодке та солоне. Наприклад, солоний шоколад. Сіль перебиває смак солодкого. Щоб знайти оптимальний баланс смаку, у напій чи страву додають більше цукру. Але ми цього не відчуваємо та можемо з'їсти чи випити набагато більше, ніж солі. Зайвий цукор відкладається в жирові депо.

Жирне та солоне. Наприклад, солоне сало. Із сіллю ми можемо з'їсти жирного дуже багато. Коли люди починають солити їжу усвідомлено та потроху, то згодом помічають, що жир у раціоні теж скорочується.

До слова, нагадаємо, як швидко позбутися цукрової залежності.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Нові правила теплопостачання: що зміниться для українців
В Україні затверджено проєкт закону, що змінить систему теплопостачання
1 хв на прочитаннягодина тому
Корупція в «Лісах України»: викриття на Закарпатті
Масштабне викриття на Закарпатті: у ДП «Ліси України» підозрюють сімох людей у злочинах на понад 27 млн грн
1 хв на прочитання4 години тому
Одеський припортовий завод виставлено на приватизацію
Велика приватизація триває: ОПЗ продадуть за 4,49 млрд грн.
1 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Abcnews.go.com
«Це найчіткіший сигнал життя»: марсохід NASA знайшов нові докази на Марсі
2 хв на прочитання6 годин тому
Революція в агросекторі: китайські дослідники знайшли довгострокове рішення проти килової хвороби
2 хв на прочитання7 годин тому
Відновлення Херсонщини: у двох селах модернізують водогін за 55 млн грн
1 хв на прочитання8 годин тому
Одеський припортовий завод виставлено на приватизацію
1 хв на прочитання10 годин тому
Коли горять ліси, приходять хвороби: як захист дерев оберігає мільйони від захворювань
3 хв на прочитання12 годин тому