Догори
Дати відгук

Продукти, які не можна їсти на сніданок - ви будете здивовані

Сніданок – основний прийом їжі, від якого залежатиме харчова поведінка протягом усього дня.

1 хв на прочитання14 Червня 2023, 15:05
Поділитись:

Сніданок – це важливий прийом їжі, якого потрібно підійти з усією відповідальністю. Потрібно пам'ятати, що не всі продукти можна їсти натщесерце.

Про це повідомила нутриціолог Марина Тимощук у Instagram.

Отже, під забороною, на думку медика, кава з бутербродом, вівсянка із фруктами, круасани, печиво та торт.

Сніданок – основний прийом їжі, від якого залежатиме харчова поведінка протягом усього дня. Тому якщо ви поснідаєте тільки вуглеводами, то буде хотітися ще більше солодкого і збільшиться ймовірність частих перекусів і переїдання. Особливо це важливо для тих, хто стежить за своєю фігурою чи намагається скинути зайву вагу.

«Тому при схудненні — щодня має бути збалансований білково-жировий сніданок з овочами, який забезпечить вам тривалу ситість, і профілактуватиме переїдання солодким»,— йдеться у повідомленні.

З чого має складатися правильний сніданок?

Нутриціолог радить віддати перевагу наступним продуктам:

  • Каші (гречана, вівсяна, кукурудзяна, пшенична та інші) — вони містять клітковину, яка знижує рівень холестерину, а ще вони запускають роботу травної системи, наповнюють організм вітамінами, білками та залізом;
  • домашня гранола — її вміст можна проконтролювати;
  • яйця — ці продукти у вареному, смаженому чи тушкованому вигляді насичують організм корисними білками та дарують відчуття ситості.

Також не варто розпочинати день із алкоголю. Він категорично заборонений натщесерце, інакше його токсична дія на організм посилиться, а рівень глюкози в крові різко впаде. Крім того, алкоголь провокує почуття голоду, через що ви можете переїсти за сніданком.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.