Медики назвали, які продукти варто додати до свого щоденного раціону, щоб уникнути хвороби Альцгеймера. Варто подбати про надходження вітамінів до організму.
Він зменшує небезпеку аутоімунних захворювань, бактеріальних та загрозливих для життя інфекцій. Дослідження показали, що вітамін D може допомогти знизити ризик деменції. Незважаючи на те, що сонячне світло є найкращим джерелом вітаміну D, його помічниками серед харчів називають жирну рибу, червоне м’ясо, печінку, яєчні жовтки, збагачені продукти тощо.
Дослідження Journal of Alzheimer’s Disease показало, що додаючи вітамін С в дієту, можна посилити захист від вікового зниження когнітивних здібностей і хвороби Альцгеймера. Люди, які вживають велику кількість вітамінів із їжею, мають нижчий ризик розвитку деменції. Медики радять включити до раціону цитрусові, перець, полуницю, броколі, брюссельську капусту, картопля тощо.
Якщо у людини спостерігається дефіцит вітаміну В12, то вона піддається вищому ризику зниження когнітивних функцій. Найпоширенішими ознаками дефіциту є незрозуміла втрата ваги, втома, слабкість, запори, порушення рівноваги, оніміння кінцівок, депресія та біль у роті або язику. Варто споживати яловичину, печінку, курку, рибу, пластівці для сніданку, знежирене молоко, йогурт, сир, яйця і т.д.
Дефіцит вітаміну може вплинути на функцію пам’яті та призвести до деменції та вікового зниження когнітивних здібностей. Вітамін В6, який складається з трьох хімічно різних молекул, званих піридоксалем, піридоксаміном та піридоксином, відіграє важливу роль у розумовій діяльності та контролі настрою. Рекомендують поєднувати вітаміни В6, В12 та фолієву кислоту, аби захистити себе від вікового зниження когнітивних здібностей.
Більше новин читайте на GreenPost.