Згідно з результатами дослідження Університету Гальфа, заміна картоплі чи рису на бобові зможе знизити рівень глюкози у крові більш ніж на 20%.
Професор Еллісон Дункан з Департаменту охорони здоров’я та науки про харчування та Ден Рамдат з Департаменту сільського господарства та агропромисловості Канади виявили, що заміна половини крохмалевмісних гарнірів на сочевицю може значно покращити реакцію вашого організму на вуглеводи.
Заміна половини порції рису сочевицею знизила рівень глюкози у крові на 20%, а заміна картоплі – на 30%. Бобові містять компоненти, що перешкоджають поглинанню цукру, та клітковину, яка стимулює виробництво коротколанцюгових жирних кислот.
"Бобові є надзвичайно поживною їжею, яка може зменшити хронічні захворювання, пов’язані з неправильним рівнем глюкози", – заявляє Дункан. Дослідниця каже, що люди недооцінюють сочевицю та їдять її у недостатній кількості.