- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- Пробуємо новеньке: рецепт консервованих помідорів на зиму по-італійськи
Пробуємо новеньке: рецепт консервованих помідорів на зиму по-італійськи
Смачний та швидкий рецепт
Рецептом помідорів на зиму по-італійськи поділилося видання Shuba.
Що нам знадобиться
- Томати – 1 кг;
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.;
- Часник, зубчики – 2 шт.;
- Лавровий лист – 2 шт.;
- Перець чорний горошок – 6 шт.;
- Насіння коріандру – 10 г;
- Оцет – 100 мл;
- Олія соняшникова – 50 г;
- Сіль – 30 г;
- Цукор – 40 г;
- Вода – 1.5 л.
Як готувати
Ретельно вимийте помідори та розріжте надвоє. Цибулю з часником почистіть, наріжте цибулю тонкими півкільцями, часник — слайсами.
На дно простерилізованих банок викладіть цибулю та часник, перець горошком, лаврове листя, коріандр, олію. Зверху накрийте половинками помідорів.
Приготуйте маринад. Доведіть воду до кипіння, додайте сіль, цукор та оцет. Відразу залийте помідори та накрийте банки металевими кришками.
У великій каструлі нагрійте воду, поставте у неї банки з помідорами, доведіть до кипіння та стерилізуйте 10 хвилин. Потім закатайте банки кришками. Переверніть та в такому стані охолоджуйте. Консервовані помідори зберігайте у темному сухому місці.