У зимові дні одним із частування є квашена капуста. І мало хто знає, яку саме користь вона приносить організму.
Квашена капуста – низькокалорійна страва. У 100 мг капусти міститься лише 19 ккал. Також у ній багато вітаміну С, а також є вітаміни A, B1, B2, B3, B6, B12, K1, E. P1. З мінералів у квашеній капусті ви знайдете кальцій, калій, залізо, фосфор, магній, марганець, мідь.
На відміну від сирої капусти, у квашеній є пробіотики та ферменти, що полегшують процес травлення.
Відомо, для пробіотики допомагають зміцнити імунітет. Ще вони сприяють кращому всмоктування та просування їжі в кишечнику. Відповідно, завдяки пробіотикам організм краще чинить опір хворобам. Тому взимку важливо додавати до раціону квашену капусту.
Також, квашену капусту варто включати у меню людям, які мають серцево-судинні захворювання. Її сік нормалізує рівень холестерину, поліпшує стан судин при атеросклерозі, що своєю чергою, поліпшує діяльність всієї серцево-судинної системи.
Більше новин читайте на GreenPost.