Про ці корисні властивості квашеної капусти ви точно не знали

1 хв на прочитання27 Грудня 2023, 06:50

Взимку особливо важливо додавати до раціону квашену капусту.

У зимові дні одним із частування є квашена капуста. І мало хто знає, яку саме користь вона приносить організму.

Квашена капуста – низькокалорійна страва. У 100 мг капусти міститься лише 19 ккал. Також у ній багато вітаміну С, а також є вітаміни A, B1, B2, B3, B6, B12, K1, E. P1. З мінералів у квашеній капусті ви знайдете кальцій, калій, залізо, фосфор, магній, марганець, мідь.

На відміну від сирої капусти, у квашеній є пробіотики та ферменти, що полегшують процес травлення.

Відомо, для пробіотики допомагають зміцнити імунітет. Ще вони сприяють кращому всмоктування та просування їжі в кишечнику. Відповідно, завдяки пробіотикам організм краще чинить опір хворобам. Тому взимку важливо додавати до раціону квашену капусту.

Також, квашену капусту варто включати у меню людям, які мають серцево-судинні захворювання. Її сік нормалізує рівень холестерину, поліпшує стан судин при атеросклерозі, що своєю чергою, поліпшує діяльність всієї серцево-судинної системи.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: