Догори
Дати відгук

Президент заявив, що Україна домовилася про постачання вакцин від Pfizer, Sinovac, AstraZeneсa і Novavах

Перший етап вакцинації почнеться вже цього місяця

1 хв на прочитання08 Лютого 2021, 14:33
Перший етап вакцинації почнеться вже цього місяця - пообіцяв Зеленський Перший етап вакцинації почнеться вже цього місяця - пообіцяв Зеленський
Поділитись:

Володимир Зеленський заявив, що Україна домовилася про постачання вакцин проти ковіду від чотирьох виробників. Про це він заявив під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді».

«Ми домовилися про постачання в Україну вакцин від компаній Pfizer, Sinovac, AstraZeneсa і Novavах. Перший етап вакцинації почнеться вже цього місяця. Першими вакцини отримають наші медики, військові й нацгвардійці», - сказав він.

Президент нагадав, що Україна в рамках глобальної ініціативи COVAX у лютому отримає партію вакцин від Pfizer/BionTech.

«Також сьогодні я буду говорити з головою компанії Pfizer, першу частину вакцин ми отримаємо. Також ми говоримо з Serum Institute (індійська фармкомпанія – ред.)… Я боюсь про щось говорити, поки вакцини до нас не прийшли, але домовленість у нас є. Дійсно, ми маємо отримати мільйон (доз вакцин) у лютому, якщо не буде ніяких гальмувань з обох боків, тому що ви знаєте що таке бюрократія», - зазначив він.

Крім того, Зеленський нагадав про домовленості про постачання вакцин з китайським виробником Sinovac. З компанією AstraZeneсa, за його словами, ведуть переговори і є домовленості з Великою Британією та з США.

Але по факту жодної дози вакцини досі не було завезено в Україну офіційно.

Нагадаємо, Зеленський хоче вакцинуватися від COVID у прямому ефірі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.