Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Празький аеропорт заохочує пасажирів зменшити покупку води у пластикових пляшках

Празький аеропорт заохочує пасажирів зменшити покупку води у пластикових пляшках

1 хв на прочитання04 Листопада 2019, 18:38
Поділитись:

Празький аеропорт імені Вацлава Гавела надає можливість зменшити генерування пластикового сміття, що складається з пляшок для напоїв одноразового використання.

Ініціатива Fly Plastic Free (Літай без пластику) складається з того, що в аеропорту встановили раковину для зливу рідин перед входом на пункт контролю в терміналі 2, повідомляє УНІАН.

Пасажирам пропонується не викидати свої пластикові пляшки з рідинами, а вилити з них воду і наповнити після контролю безпеки знову в одному з 13 безкоштовних питних фонтанчиків, розташованих у стерильній зоні вильоту.

Таким чином, мандрівники зможуть заощадити на покупці пляшок з водою, ціна яких може досягати декількох євро, і одночасно зменшити генерування пластикового сміття, що складається з пляшок для напоїв одноразового використання.

Відзначається, що заборона на пронесення в стерильну зону рідин в посудинах понад 100 мл була поступово введена в більшості країн світу після спроби організації у 2006 році теракту в лондонському аеропорту Хітроу з використанням вибухівки, виготовленої з рідини. Правила при цьому не забороняють проносити з собою порожні ємності, навіть якщо їх обсяг перевищує 100 мл.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко