Догори
Дати відгук

Пожежу в Чорнобилі загасили

Радіаційна ситуація знаходиться під контролем

1 хв на прочитання14 Квітня 2020, 14:57
Фото: Fb Олександр Сирота Фото: Fb Олександр Сирота
Поділитись:

Пожежу в зоні Чорнобильської АЕС загасили. На допомогу прийшов дощ, який пролився в районі лиха в ніч з 13 на 14 квітня. Про це повідомили  у ДСНС Київської області.

"Допоміг дощ. Він не був сильним, але, тим не менше, дощ допоміг. На даний момент в зоні Чорнобильської АЕС немає відкритого вогню. Ще в деяких місцях димить трав'яний покрив. Але ми повністю контролюємо ситуацію", -  йдеться у повідомленні.

Кілька вогнищ пожежі  було в районі міст Прип'ять і Чорнобиль. Але тепер пожежа згашена і ніякої небезпеки немає.

У ДЕІ України також повідомили, що радіація перебуває у нормі, а вогонь не дістався до потенційно небезпечних об'єктів, зокрема, сховища радіоактивних відходів.

У Держагентстві з управління зоною відчуження більш стримані в оцінці того, що відбувається. У Facebook  відомства з'явився допис, що станом на 14:40  у зоні відчуження подекуди спостерігається горіння трав’яного настилу, очерету та лісової підстилки окремими осередками.

Нагадаємо, що винуватцем масштабної пожежі вважають 27-річного жителя села Рагівка. Як пояснив молодий чоловік поліцейським, він заради забави в трьох місцях підпалив сміття і траву. Після чого вогонь вітром перекинуло далі і він вже не зміг впоратися і згасити вогнище.

Перша звістка про те, що горить ліс у Чорнобильській зоні, з'явилася 4 квітня. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost