Догори
Дати відгук

Повітряний краффін "Зебра": рецепт приготування без дріжджів

Він має гарний вигляд у розрізі та готується без опари.

2 хв на прочитання03 Травня 2024, 12:00
Повітряний краффін Паска Рецепт приготування на Великдень Повітряний краффін Паска Рецепт приготування на Великдень
Поділитись:

Краффін "Зебра" готується з тіста двох кольорів і красиво виглядає в розрізі. Уніан опублікував простий і надійний рецепт без використання дріжджів.

Краффін-пасха "Зебра"

Інгредієнти:

  • борошно - 520 г;
  • яйце - 1 шт;
  • жовтки - 3 шт;
  • сир - 180 г;
  • вершкове масло - 100 г;
  • молоко - 200 мл;
  • сода - 1 чайн. л.;
  • какао-порошок - 40 г;
  • сухий кондитерський мак - 2 стіл. л.;
  • горіхи, сухофрукти, цукати за бажанням.

Яйце і жовтки збийте до однорідності та розділіть по двох мисках на дві рівні частини.

У чашку з білим тістом додайте половину всіх інгредієнтів, окрім какао і маку, тобто 90 г сиру, 260 г борошна, 50 г розм'якшеного вершкового масла, 100 мл молока, 100 г цукру і половину чайної ложки соди. Змішайте блендером або вінчиком до однорідної маси та загорніть у харчову плівку.

У другу миску з темним тістом вмішайте другу половину інгредієнтів, а також усе какао та макові зерна. Також замісіть блендером і загорніть у плівку. Обидва види тіста викладіть у духовку мінімум на годину, а краще на кілька.

Обидва види тіста дістаньте з холодильника і розкачайте в тонкі трикутники. Порівну посипте рубаними горіхами і, за бажанням, сухофруктами та цукатами. Викладіть шоколадне тісто зверху на біле і загорніть у рулет. Розріжте рулет посередині, але не до кінця.

Загорніть одну половину в спіраль, а потім зверху накрутіть другу половину тіста. Має вийти спіральна "башточка" з усіма шарами назовні.

Викладіть краффіни у високі форми для запікання, змащені вершковим маслом. Випікайте при 180° приблизно 40 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою. Після охолодження крафін "Зебра" можна посипати пудрою через ситечко.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Аграрії країни засіяли майже 5,4 млн га озимих культур
Аграрії країни засіяли майже 5,4 млн га озимих культур
1 хв на прочитання5 годин тому
ФОТО: Нарада у Мінагрополітики з питань ситуації на ринку зерна, борошна, хліба та хлібобулочних виробів під головуванням Міністра Віталія Коваля.
Ситуацію на ринку борошна обговорили урядовці з представниками галузі
1 хв на прочитання12 годин тому
Фото: Fakty.pl
«Виглядає, пахне і смакує як ковбаса»: у Польщі створили ковбасу з картоплі
1 хв на прочитанняВчора
Аудит української яловичини для відкриття експорту
Британія проведе аудит української яловичини для відкриття експорту
1 хв на прочитанняВчора
ПХ-круасани — чудово підійдуть для сніданку чи перекусу
1 хв на прочитанняВчора
Листкові трубочки «Морквинки» з куркою, овочами, сиром і яйцями — смачний і оригінальний спосіб здивувати гостей
2 хв на прочитання20 Жовтня 2024
Мариновані зелені помідори «Пекельні» — закуска для справжніх поціновувачів гострого смаку
1 хв на прочитання19 Жовтня 2024
На Одещині організація водокористувачів модернізує зрошувальну систему
2 хв на прочитання19 Жовтня 2024