Повітряний краффін "Зебра": рецепт приготування без дріжджів
Він має гарний вигляд у розрізі та готується без опари.
Краффін "Зебра" готується з тіста двох кольорів і красиво виглядає в розрізі. Уніан опублікував простий і надійний рецепт без використання дріжджів.
Краффін-пасха "Зебра"
Інгредієнти:
- борошно - 520 г;
- яйце - 1 шт;
- жовтки - 3 шт;
- сир - 180 г;
- вершкове масло - 100 г;
- молоко - 200 мл;
- сода - 1 чайн. л.;
- какао-порошок - 40 г;
- сухий кондитерський мак - 2 стіл. л.;
- горіхи, сухофрукти, цукати за бажанням.
Яйце і жовтки збийте до однорідності та розділіть по двох мисках на дві рівні частини.
У чашку з білим тістом додайте половину всіх інгредієнтів, окрім какао і маку, тобто 90 г сиру, 260 г борошна, 50 г розм'якшеного вершкового масла, 100 мл молока, 100 г цукру і половину чайної ложки соди. Змішайте блендером або вінчиком до однорідної маси та загорніть у харчову плівку.
У другу миску з темним тістом вмішайте другу половину інгредієнтів, а також усе какао та макові зерна. Також замісіть блендером і загорніть у плівку. Обидва види тіста викладіть у духовку мінімум на годину, а краще на кілька.
Обидва види тіста дістаньте з холодильника і розкачайте в тонкі трикутники. Порівну посипте рубаними горіхами і, за бажанням, сухофруктами та цукатами. Викладіть шоколадне тісто зверху на біле і загорніть у рулет. Розріжте рулет посередині, але не до кінця.
Загорніть одну половину в спіраль, а потім зверху накрутіть другу половину тіста. Має вийти спіральна "башточка" з усіма шарами назовні.
Викладіть краффіни у високі форми для запікання, змащені вершковим маслом. Випікайте при 180° приблизно 40 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою. Після охолодження крафін "Зебра" можна посипати пудрою через ситечко.
Більше новин читайте на GreenPost.