Догори
Дати відгук

Понад 300 будинків зроблять енергоефективними за бюджетні кошти

Мешканцям, які висловили бажання правильно утеплити свої будинки та заощадити, відшкодують 1,4 млрд гривень.

1 хв на прочитання05 Січня 2021, 18:55
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Уряд виділив на термомодернізацію 310 багатоквартирних будинків майже 1,4 млрд гривень. Про це стало відомо 5 січня під час позачергового засідання Кабінету Міністрів України.

"Мешканці термомодернізованих багатоквартирних будинків зможуть зменшити свої видатки на тепло принаймні вдвічі. Щоб допомогти ОСББ зробити свої будинки енергоефективними, держава та європейські донори запровадили Програму «Енергодім»". - сказав міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Необхідні кошти вже зарезервували в Фонді енергоефективності. Це - 70% витрат на заходи з термомодернізації, котрі може відшкодувати держава. Загалом на підвищення енергоефективності житла мешканцям 310 ОСББ необхідно 2,1 млрд грн.

Найбільше заявок на енергетичну модернізацію житла надійшло від мешканців Волинської (67 заявок), Львівської (32 заявки) та Миколаївської (28 заявок) областей.

Нагадаємо, на Тернопільщині за утеплення хрущівки 70% сплатила держава (відео). Мешканці звичайної багатоповерхівки зробили це за кілька місяців.

Крім того, Україна готова сплатити до Фонду Східної Європи з енергоефективності та навколишнього середовища 10 млн євро членського внеску.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
Більше з GreenPost