Догори
Дати відгук

Україна лаштується внести у Фонд енергоефективності 10 млн євро

Гроші використають на підтримку енергоефективних проєктів

1 хв на прочитання03 Грудня 2020, 15:41
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Україна готова сплатити до Фонду Східної Європи з енергоефективності та навколишнього середовища 10 млн євро членського внеску. Про це повідомили у Міністерстві енергетики України.

Розмір внеску затвердили 3 грудня на засіданні Асамблеї вкладників.

“Ми підписали другу Угоду між Україною та ЄБРР про внесок до Фонду в сумі 10 млн. євро. Для її ратифікації розроблено відповідний проєкт закону. Його внесено на розгляд Президентові України для подальшого подання до Верховної Ради”, - сказав заступник Міністра з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков.

Ці кошти надійдуть від України як внесок від країни-бенефіціара та разом із інвестиціями країн-донорів ЄС підуть на покращення енергоефективності і довкілля, скорочення викидів СО2 і інших шкідливих викидів, сприяючи економічній конкурентоспроможності і політичному діалогу.

Зокрема, 3 грудня також були погоджені кілька українських проєктів, пов'язаних із енергоефективністю. Йдеться про підвищення енергоефективності в Луганській міській лікарні та оновлення вуличного освітлення в місті Херсон. Також у цьому переліку  програма “Енергоефективність в державних будівлях України”.

Як інформував GreenPost раніше, Україна зараз розглядає три основних та один додатковий сценарій, які допоможуть країні досягти кліматичної  нейтральності й при цьому не нашкодити вітчизняній економіці. Головна мета в 2050 році продукувати не більше 1,7 т парникових газів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.