Пікантні, апетитні, дуже ароматні помідорки за вірменським рецептом, точно стануть одними з найулюбленіших у вас і ви часто станете їх консервувати.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
Процес приготування
Томати вибирайте невеликі, міцні, щільні.
Солодкий та гострий перець, часник і по третині пучка будь-якої зелені подрібнюємо за допомогою блендера.
Томати промиваємо та ріжемо на дві частини. Якщо є біла плодоніжка, її можна вирізати.
У стерилізовані баночки по 500 г розкладаємо в рівних кількостях соус із перцю та зелені, часнику.
Розкладаємо помідори.
Для маринаду у воду розчиняємо сіль та цукор, варимо після закипання кілька хвилин і розливаємо у банки, додаючи оцет.
Накриваємо кришками, ставимо в каструлю на рушник і заливаємо гарячою водою по плічка.
З моменту закипання води стерилізуємо 10 хвилин.
Закручуємо кришки, перевертаємо банки, укутуємо до остигання.
Зберігаємо консервацію у підвалі або коморі.
Цей рецепт подобається всім, хто хоч раз пробував такі помідорки, тому я вам раджу просто спробувати та отримати задоволення від такого яскравого смаку та апетитного аромату.