Приготування сосисок здається одним із найпростіших дій на кухні. Однак, як виявилось, більшість із нас роблять це неправильно! Про це заявив польський шеф Петро Огінський, відомий у соціальних мережах як I Love Cooking. Він розповів, як все-таки слід готувати сосиски, інформує Ukr.Media.
По-перше, шеф-кухар зазначив, що сосиски в жодному разі не можна смажити або запікати, оскільки в них може міститися велика кількість солей, що містять нітрати або нітрити. При температурі вище 130 градусів вони перетворюються на нітрозаміни, які можуть сприяти розвитку раку.
Також, за словами Огінського, сосиски не можна варити у киплячій воді.
Шеф-кухар стверджує, що спочатку потрібно нагріти воду у каструлі до 75 градусів, а потім опустити у воду сосиски. При цьому температура має залишатися між 72 та 75 градусами. Коли самі сосиски розігріються до 60 градусів, вони будуть готові.
Не впевнені, що хтось так морочитиметься з приготуванням сосисок. Але тепер ви знаєте, як їх готують польські шеф-кухарі.
Якщо ви розумієте польську мову, то можете подивитися відео з порадами Огінського.