Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Поліція розслідує факт забруднення повітря на Рівненщині через випалювання вугілля (ФОТО)

Поліція розслідує факт забруднення повітря на Рівненщині через випалювання вугілля (ФОТО)

Санкція статті передбачає штраф від 1800 до 3600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

1 хв на прочитання18 Квітня 2023, 16:13
Поділитись:

На півночі Рівненщини поліція виявила сім бочок для випалювання деревного вугілля, які працювали без документів. Як повідомили 17 квітня у пресслужбі відомства, за фактом забруднення повітря відкрили кримінальне провадження. У 2023 році це не перші подібні справи.

Сім бочок для випалювання деревного вугілля 17 квітня виявили правоохоронці під час профілактичного відпрацювання території колишнього Володимирецького району. Йдеться про територію між селами Зелене та Воронки.

"На момент огляду чотири із них були заповнені деревиною та працювали. Дозвільних документів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря приватний підприємець, 32-річний житель Володимирця, не надав”, - прокоментувала пресофіцерка поліції області Катерина Загурська.

За фактом забруднення атмосферного повітря відкрили кримінальне провадження та з’ясовують обставини діяльності.

Санкція статті передбачає штраф від 1800 до 3600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (30 600-61 200 грн), або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк або без такого.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.