Догори
Дати відгук

Побито рекорд зі швидкісного перетину Антарктиди на лижах

Спеціально для цієї подорожі рекордсменом було взято службову відпустку.

1 хв на прочитання31 Грудня 2023, 21:55
Побито рекорд зі швидкісного перетину Антарктиди на лижах Побито рекорд зі швидкісного перетину Антарктиди на лижах
Поділитись:

Капітан армії Великої Британії Харпріт Чанді побила рекорд найшвидшого одиночного перетину Антарктиди на лижах.

Жінка, яка служить медиком, пройшла 1130 кілометрів по льоду за 31 день, 13 годин та 19 хвилин, що на півтора дня швидше за попередню рекордсменку. Про це пише The Guardian.

Спеціально для цієї подорожі вона взяла службову відпустку. Під час подорожі Харпріт щодня йшла на лижах по 12-13 годин, тягнучи за собою 75-кілограмові сани з усім необхідним для виживання. Вона вийшла з Hercules Inlet на шельфовому льодовику Ронне 26 листопада та прибула на південний полюс о 2:24 ночі за британським часом у четвер, 28 грудня.

"Антарктида - дивовижне місце, і перебувати тут - справжній привілей. Це місце, до якого ти ставишся з повагою і сподіваєшся, що воно дозволить тобі безпечно пройти. І я дуже рада, що Антарктида дозволила мені це зробити", - заявила Чанді.

Фото: Harpreet Chandi/PA

На історію капітана Харприт Чанді вже звернула увагу Книга рекордів Гіннеса. Найближчим часом її представники мають зафіксувати результати жінки, щоб потім внести їх до свого реєстру.

Капітан Чанді в 34 роки вже побила два світові рекорди Книги рекордів Гіннеса з дослідження полярних територій. А зараз претендує на третій. Якщо її слова підтвердяться, вона перевершить досягнення попередньої рекордсменки з Канади Керолайн Кот на добу, 14 годин та 34 хвилини.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.